Cautare
, Contributor

Afaceri |
|

Walmart renunță la roboții care scanau stocurile din magazine

Walmart a decis să renunțe la roboții care scanau stocurile din magazine, asigurându-se că e marfă la raft, după ce a văzut că obține rezultate similare cu ajutorul lucrătorilor care au preluat comenzi online în timpul pandemiei.  
walmart

Walmart a încheiat contractul cu compania de robotică Bossa Nova Robotics Inc., nefiind suficient de mulțumit de rezultatele roboților care se deplasau pe culoare pentru a ține evidența mărfurilor de la raft, relatează Wall Street Journal.

Cel mai mare retailer la nivel mondial a folosit roboții în ultimii cinci ani, sperând că tehnologia ar putea contribui la reducerea costurilor forței de muncă și la creșterea vânzărilor, asigurându-se că produsele sunt păstrate în stoc. Acum Walmart a găsit soluții diferite, chiar mai simple, dar la fel de utile, însă retailerul a declarat  ca va folosi în continuare tehnologii de automatizare.

Directorul executiv al Walmart din SUA, John Furner, și-a exprimat îngrijorarea cu privire la modul în care cumpărătorii reacționează la vederea unui robot care lucrează într-un magazin.

Retailerul a declarat în ianuarie că roboții Bossa Nova se vor afla în aproximativ 1.000 din cele 4.700 de magazine americane. La încheierea parteneriatului, mai erau astfel de roboți doar în aproximativ 500 de magazine.

Bossa Nova a concediat aproximativ 50% din personalul său după încheierea contractului cu Walmart, care le-a declarat scurt: „Vedem o îmbunătățire a magazinelor folosind roboții, dar nu vedem o îmbunătățire suficientă”.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii