Cautare
, Contributor

Afaceri |
|

Walmart își vinde pachetul majoritar din Seiyu, aproape părăsind piața din Japonia

Walmart Inc vinde o participație majoritară a lanțului japonez de supermarketuri Seiyu către firma de investiții KKR și compania de comerț electronic Rakuten, într-o tranzacție ce depășește un miliard de dolari.  
walmart drive-in

Acordul, care evaluează Seiyu la 172,5 miliarde de yeni (1,65 miliarde de dolari), vine după speculații cu privire la intenția retailerului american de a ieși din Japonia, relatează Reuters. Valoarea pe care au negociat-o este cu mult sub cele 300-500 miliarde de yeni pe care le-a pretins acum câțiva ani.

Astfel, presa japoneză a relatat acum doi ani că Walmart încearcă să vândă Seiyu, care operează în jur de 330 de supermarketuri, pentru o sumă de până la 500 miliarde de yeni.

Acum KKR va cumpăra 65% din Seiyu, în timp ce Rakuten va dobândi o participație de 20%. În continuare Walmart va rămâne cu 15%, au declarat companiile luni, într-o declarație comună.

Cel mai mare comerciant cu amănuntul din lume a intrat pentru prima dată pe piața japoneză în 2002, cumpărând o participație de 6% la Seiyu. Treptat și-a consolidat poziția, iar în 2008 a avut loc preluare completă a lanțului de supermarketuri.

Însă piața japoneză a fost una dură pentru retailerul american care, deși a beneficiat de o putere mare de cumpărare a japonezilor, s-a confruntat cu o concurență dură.

Walmart se extinde în India, totuși, prin achiziția furnizorului de comerț electronic Flipkart, într-o tranzacție de 16 miliarde de dolari.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii