FacebookTwitterLinkedIn

Constantin Chiriac a precizat, însă, că “stele” vor fi decernate exclusiv personalităţilor române şi străine care s-au afirmat în zona artelor spectacolului. Pentru acest an, directorul Festivalului Internaţional de la Sibiu şi, deopotrivă, al Teatrului “Radu Stanca” a precizat că vor fi oferite primele “şapte stele”, ca semn al preţurii celor care au scris istorie într-o lume a spectacolului mai puţin mediatizată în raport cu cea de-a şaptea artă. 

Aleea sibiană aleasă pentru a deveni viitorul “Walk of fame”, de comun acord cu municipalitatea locală, se află undeva în zona oraşului vechi, între turnurile cetăţii medievale, lângă aşa-numitul Turn Gros din fosta centură de apărare a oraşului. 

În opinia lui Constantin Chiriac, Aleea Cebrităţilor din Sibiu va deveni repede un nou obiectiv de atracţie turistică. Inaugurarea ei ar urma să se producă la finele lunii mai sau în prima parte a lunii iunie, adică exact în perioada de desfăşurare a celei mai importante manifestări culturale din România din lumea teatrului.

Printre cele “şapte stele” răsplătite în acest an se numără şi cunoscutul teatrolog şi preşedinte de onoare al Asociaţiei Internaţionale a Criticilor de Teatru, George Banu, şi regizorul de teatru şi film, Silviu Purcărete.

George Banu, care trăieşte de mulţi ani la Paris, va împlini chiar în luna iunie 70 de ani. El a scris circa 30 de cărţi dedicate fenomenului teatral, în franceză şi româneşte.

Silviu Purcărete este, foarte probabil, cel mai în vogă regizor român de teatru al momentului. A montat zeci de spectacole nu doar pe scenele teatrelor româneşti din Piatra Neamţ, Constanţa, Craiova, Sibiu, Bucureşti, dar şi opere lirice, cele mai multe în străinătate. A împlinit la începutul lunii aprilie 63 de ani. Este membru cu titlul personal al Uniunii Teatrelor din Europa. 

Constantin Chiriac a mai declarat pentru Forbes România că printre laureaţii anului 2014 se vor număra Peter Brook, englezul de 88 de  ani care a revoluţionat lumea teatrală mondială, şi Peter Stein, cel mai cunoscut director de teatru din spaţiul german, în vârstă de 76 de ani.