Cautare
, Art Director

Gadget |
|

Wa… Komu

În limba japoneză, Wa înseamnă „armonie“ sau „cerc“, iar Komu, „computer“. Alăturarea celor două a dus la crearea celor mai intuitive, naturale și creative soluții tehnologice pentru artiștii grafici și pentru designerii din întreaga lume, cu toții pronunțând un singur nume. Wacom.
wacom_companion

Deși variantele digitale mobile pentru grafică și desen sunt multiple și acceptabile până la un anumit nivel, niciuna nu se adresează profesioniștilor și niciuna nu mi-a oferit precizia și naturalețea pe care le-am întâlnit la Wacom Cintiq Companion. Ce este Companion? Este o puternică stație grafică mobilă, o tabletă Wacom Cintiq pentru graficienii profesioniști, dar și pentru cei care aspiră, de exemplu, la un loc în echipa de  creație de la Marvel sau Disney. Companion rulează Windows 8, oferindu-ți posibilitatea să ai cu tine, oricând și oriunde, toate programele de care ai nevoie.

Specificațiile tehnice ale lui Companion (procesor Intel Core i7, 8Gb RAM, 256/512 Gb SSD, placă grafică Intel HD Graphics 4000) fac invidios orice laptop performant, dar adevărata putere stă în libertatea de creație pe care ți-o oferă. Ecranul tactil full HD de 13,3 inci este impresionant, reflexiile fiind aproape inexistente. Stylusul Pro Pen îți oferă și el 2.048 de motive să dai frâu liber imaginației, traduse în 2.048 de niveluri de presiune. În teste am utilizat Sketchbook Pro, una dintre cele mai populare aplicații grafice. Totul rulează impecabil, iar experiența multi-touch (zoom in&out, rotație, etc.) completează perfect fluiditatea și precizia mișcărilor atunci când desenezi.

Deși multe dintre aplicațiile dedicate profesioniștilor nu au încă interfața adaptată ecranelor tactile, Wacom îți oferă posibilitatea să customizezi patru taste expres, un meniu radial și un „rocker ring“, inelul clasic Wacom pentru acces direct la diferite funcții.

Mă opresc aici și te aștept pe www.forbes.ro pentru mai multe detalii și impresii.

Produsele Wacom Cintiq Companion sunt disponibile în magazinele online din România, iar modelul testat de noi (256 Gb SSD) are un preț recomandat de 7.990 RON (TVA inclus).

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii