Cautare
, Contributor

Scriu despre publicitate și media de 20 de ani. În 2013, am publicat cartea de interviuri „Primul an de publicitate”.

Auto |
|

Vrei un taxi? Iată topul firmelor de taximetre din București în anul 2014!

Cifra de afaceri a pieței de taximetre din București s-a ridicat în 2014 la aproximativ 17,5 milioane de euro. La mulțimea de taximetre care se agită zilnic pe străzile Bucureștiului, cifra de afaceri este destul de mică. Iar pierderile și datoriile nu sunt deloc de neglijat.
 aboneaza-te
taxi

Cele 34 de firme care oferă servicii de taximetrie în București, monitorizate de „Forbes România”, au avut anul trecut o cifră cumulată de afaceri de 17.349.281 euro. Piața bucureșteană de taximetre a înregistrat pierderi de 444.115 euro. La finele anului trecut, datoriile totale ale jucătorilor din această piață se ridicau la 13,76 milioane euro iar creanțele la 1,5 milioane euro.

Vezi topul celor mai mari lanțuri de farmacii

Numărul total de angajați în cele 34 de firme, raportat la Ministerul Finanțelor Publice, a fost de 1.666 de persoane.

În monitorizarea „Forbes România” nu a fost inclusă firma Auto Cobălcescu SRL, care operează Taxi Cobălcescu. Această companie are ca obiect principal de activitate vânzarea de automobile. Pe lângă serviciile de dealer, Auto Cobălcescu prestează service auto și alte activități specifice. Așadar, activitatea de taximetrie are o pondere relativ mică în cifra de afaceri a firmei care s-a ridicat anul trecut la 16,57 milioane de euro. Auto Cobălcescu SRL a raportat pierderi de 1,98 milioane de euro la finele lui 2014 și a avut datorii de 18,35 milioane de euro.

Vezi topul celor mai mari producători de cosmetice

Revenind la topul celor 34 de firme de taximetre se constată că avem o piață de taximetrie foarte fărâmițată, concurențială și cu profituri foarte mici. Se mai adaugă la aceasta și taximetriștii independenți.

Din cele 34 de firme, numai puțin de 14 au raportat pierderi. Cel mai mare profit se află în dreptul companiei Speed Taxi: 130.838 euro. Este singurul operator care a avut un profit de peste 100.000 euro. Și Taxi Nic&Sun Number One a avut un profit de 100.006 euro. În rest, profiturile firmelor de taximetrie sunt foarte fragile de la 150 euro (Taxi Autogenn) până la 55.000 euro (Prof Taxi).

Doar cinci companii se pot lăuda cu cifre de afaceri care depășesc un milion de euro: Meridian Taxi SRL (2,6 milioane de euro), Cristaxi Service (1,93 milioane de euro), Speed Taxi (1,86 milioane de euro), Taxi Pelicanul (1,42 milioane de euro), Sprint Taxi (1,1 milioane de euro).

Datoriile la finele anului 2014 sunt importante: 13,76 milioane de euro. Cristaxi Service (1,73 milioane de euro), Speed Taxi (1,46 milioane de euro), Sheriff Taxi (1,11 milioane de euro) și Mondial (1,11 milioane de euro) sunt firmele care au raportat cele mai mari datorii.

Vezi topul celor mai mari producători de vinuri

Dacă ne luăm numai după bilanțurile financiare de la Ministerul Finanțelor Publice businessul de taximetrie nu este deloc profitabil în București. Aproape că îți vine să le plângi de milă antreprenorilor din acest domeniu!

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii