Cautare
, Contributor

Scriu despre publicitate și media de 20 de ani. În 2013, am publicat cartea de interviuri „Primul an de publicitate”.

Media şi entertainment |
|

Vrei mai multe GRP-uri? Află care este topul agențiilor de media!

shutterstock_83894776.jpg
Anul trecut, reclamele celor 285 de companii care au consumat publicitate TV au obţinut 1.603.659 de puncte de audienţă. Acest volum de audienţă a fost obţinut cu ajutorul agenţiilor de media, care au planificat, cumpărat și optimizat campaniile de publicitate TV ale clienţilor.

Multe voci neavizate consideră că agenţiile de media sunt niște intermediari leneşi care mută banii de publicitate de la clienţi la televiziuni. Nimic mai fals! În spatele difuzării unui banale reclame se află un volum mare de muncă ce constă în identificare publicului-target, alegerea programului TV cu afinitatea cea mai mare pentru telespectatorii cărora li se adresează acea reclamă și o întreagă procedură de achiziţionare a timpilor de publicitate și de optimizare a campaniei de promovare pe parcursul derulării acesteia.

Toate aceste lucruri (și multe altele) sunt concepute, planificate și executate de către agenţiile de media. Cu aprobarea clienţilor, firește! „Forbes România” este în măsură să prezinte o analiză amănunţită a volumului de puncte de audienţă (Gross Rating Point – GRP) obţinut de clienţii fiecărei agenţii de media, în anul 2012. Se știe, pe baza GRP-urilor, clienţii publicitari achită către televiziuni spaţiile de publicitate cumpărate. În fapt, GRP este „marfa” (audienţa) pe care clienţii o cumpără, ajutaţi, cum aminteam, de agenţiile de media.

„Forbes România” va publica pe site topul agenţiilor de media în funcţie de volumele punctelor de audienţă pe care le-au obţinut clienţii acestora. Este primul demers editorial din presa de business de transparenţă a consumului de publicitate TV. Altfel spus, analiza „Forbes” va arăta fiecare agenţie cu clienţii săi și fiecare client cu punctele sale de audienţă pe care le-a acumulat pe TV, în 2012!

Iată topul agențiilor de media pe TV, în anul 2012!

Locul 1 Zenith

Locul 2 The Media Partenership

Locul 3 Universal McCann

Locul 4 Initiative România

Locul 5 Media ComRomânia

Locul 6 Starcom MediaVest Group

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii