Cautare
, Contributor

Bani și Investiţii |
|

Vrancart Group, investiție de 17 milioane de euro în industria reciclării deșeurilor

Strategia de dezvoltare a Grupului de firme Vrancart continuă și în 2021 prin intermediul unei investiții de tip „green field”, în valoare totală de 17 milioane de euro.
Ionel Ciucioi

Pentru acest proiect, Vrancart a solicitat și obținut un ajutor de stat de 8,3 milioane de euro, susțin reprezentanții companiei într-un comunicat remis la redacție.

„Proiectul se va derula pe o nouă societate – Vrancart Recycling – și are ca scop întărirea poziției grupului Vrancart pe piața colectării și reciclării deșeurilor, zonă în care compania activează deja de peste 10 ani, fiind unul din liderii în domeniu, la nivel național. Noua societate va îngloba linii de business ce vor aborda reciclarea unor tipuri de deșeuri complementare celor reciclate în momentul de față, precum reciclarea deșeurilor de plastic și lemn, obținerea de produse modelate din deșeuri de hârtie și carton, reciclarea cenușii industriale și valorificarea energetică a reziduurilor industriale”, se arată în comunicat.

Investiția va fi amplasată în Adjud, pe platforma industrială a Vrancart S.A. și va presupune o perioadă de implementare de 2 ani, angajarea unui număr suplimentar de 164 de persoane și o cifră de afaceri anuală estimată la 8,5 milioane de euro.

„Vrancart este asimilat, în mod tradițional, unui producător de  hârtie și carton, însă compania activează pe mai multe direcții conexe, fiind chiar lider de piață în domeniul colectării și reciclării deșeurilor. Noua facilitate completează și extinde activitatea grupului în acest domeniu în care Vrancart are deja o expertiză incontestabilă. Apreciem colaborarea autorităților guvernamentale care, în urma analizei cererii de finanțare, au decis susținerea acestui proiect 100% românesc. Investiția Vrancart va avea  un impact major în comunitatea locală, prin crearea de locuri de muncă (atât în cadrul facilității de producție, cât și în zona colaboratorilor și societăților furnizoare), dar mai ales prin creșterea capacității de colectare și prelucrare a deșeurilor în cadrul strategiei naționale de reciclare, în acord cu cerințele și normele europene”, a declarat Ionel Marian Ciucioi, Director general și Președinte al Consiliului de Administrație Vrancart S.A.

Vrancart Recycling a colectat în 2020 prin rețeau sa de centre de colectare deșeuri din România (20 centre de colectare în 17 orașe) peste 140.000 tone de deșeuri reciclabile.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii