Cautare
, Contributor

Bunuri de consum |
|

Voucherele de vacanță vor intra, în curând, în portofelele angajaților români

Compania Edenred, unul dintre principalii emitenți de tichete și carduri de benficii extra-salariale, va emite vouchere de vacanță cu numele „Ticket Vacanță”, atât în format clasic, pe hârtie, cât și electronic, pe card, după ce legea voucherelor de vacanță a fost adoptată la finele lunii iunie.

Mai exact, companiile și instituțiile publice vor putea oferi fiecărui angajat vouchere de vacanță în valoare de până la șase salarii minime brute pe economie, adică 6.300 de lei pe an per angajat.

Conform legii și normelor sale de aplicare, voucherele de vacanță vor înlocui toate primele de vacanță, atât în companiile private, cât și în instituțiile publice.  Mai mult, noua legislație elimină restricția ca doar companiile care au înregistrat profit în anul anterior să poată oferi salariaților vouchere de vacanță.

Față de primele de vacanță, pentru care atât angajatorii, cât și angajații, plătesc impozite și contribuții sociale care ajung până la 80% din suma brută totală, voucherele de vacanță sunt impozitate cu 16% (impozit pe venitul salarial).

Doar 31% dintre angajații români se declară fericiți în munca lor

„ În funcție de ritmul în care companiile și instituțiile publice din România vor începe să acorde salariaților vouchere de vacanță, valoarea acestei piețe ar putea ajunge la 300-400 de milioane de euro anual în primii ani de aplicare a legii. Toate aceste sume vor fi cheltuite in turismul românesc, ceea ce nu se întampla cu primele de vacanță acordate în numerar. Mai mult, toate sumele acordate sub forma de vouchere de vacanță, atât pe hârtie, cât și pe card, vor fi cheltuite corect, fiscalizat, contribuind enorm la diminuarea plăților informale în turism”, spune Vianney du Parc, general manager al Edenred România.

Angajații vor putea plăti cu vouchere de vacanță servicii turistice de cazare, sejururi incluzând cazare și masă, circuite turistice, sau pachete turistice complexe care includ și servicii balneare sau de agrement turistic. Este obligatoriu ca pachetele achiziționate cu vouchere de vacanță să includă cazare.

Grupul Edenred emite vouchere, tichete și carduri preplătite pentru beneficii extrasalariale în 42 de țări. În 2014, volumul emis de Edenred la nivel mondial s-a ridicat la 17.7 miliarde de euro.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii