Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

Travel |
|

Voucherele de vacanţă lansate în perioada 2019-2020 au generat peste 45.000 de locuri de muncă

Voucherele de vacanţă emise în perioada 2019-2020 au creat peste 45.000 de locuri de muncă, se precizează într-un comunicat al Asociaţiei Naţionale a Agenţiilor de Turism (ANAT), preluat de Agerpres.
turism-romania

„Voucherele de vacanţă ar fi trebuit privite de Guvern ca o investiţie şi nu ca o cheltuială de la buget, fiind probabil una dintre cele mai profitabile alocări de fonduri de la buget.

Pentru fiecare leu investit în vouchere de vacanţă, 0,51 bani se regăsesc în PIB, iar pentru fiecare 64.000 lei se creează şi se menţine un loc de muncă (sursa: studiu ASE şi APET). Făcând un calcul simplu, voucherele de vacanţă emise în perioada 2019-2020 au creat peste 45.000 de locuri de muncă!

Voucherele de vacanţă asigură, în mare parte, supravieţuirea şi dezvoltarea turismului intern, precum şi pregătirea turismului pentru incoming, cumulând circa 30% din vânzările agenţiilor de turism specializate pe turism intern. În plus, voucherele de vacanţă înseamnă turism fiscalizat, ele putând fi folosite numai în unităţi de cazare clasificate sau în agenţii de turism licenţiate”, afirmă reprezentanții ANAT, conform Agerpres.

Organizaţia patronală din turism susţine că valoarea voucherelor de vacanţă rămase neconsumate din 2019 şi 2020 este de patru ori mai mică decât valoarea anunţată de premierul Florin Cîțu. De asemenea, ANAT subliniază că, spre deosebire de România, alte ţări au luat măsuri de stimulare a consumului de turism intern.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii