Cautare
, Contributor

Media şi entertainment |
|

Voucherele de vacanță au salvat sezonul estival

Mai mult de jumătate dintre turiștii de pe litoral au achitat cu tichete de vacanță emise anul trecut și ale căror valabilitate a fost prelungită până în luna mai 2021.
 aboneaza-te
litoral

 

Potrivit unei analize Organizației Patronale Mamaia-Constanța (O.P.M.CTA.), voucherele de vacanță au salvat sezonul estival în acest an. Fără cazările cu vouchere, hotelierii de pe litoral ar fi intrat în colaps.

Într-adevăr, august a fost o lună bună, cu o scădere a numărului de turiști cu doar 10% comparativ cu anul trecut. Trendul ascendent a continuat și în luna septembrie, când am ajuns să fim egali cu luna septembrie a anului trecut ca grad de ocupare a hotelurilor deschise. Pentru că trebuie spus că nu toate au rămas deschise, din păcate, sub presiunea financiara a primelor 3 luni. Acum, în aceste prime zile din septembrie, gradul de ocupare al hotelurilor funcționale de pe litoral este undeva la 80%“, a declarat d-nul Nicolae Bucovală, potivit unui comunicat, președintele O.P.M.CTA. și Prim-Vicepreședinte al Federației Patronatelor din Turismul Românesc.

Din studiile O.P.M.CTA., mai mult de jumătate dintre turiștii care au venit în această vară pe litoral, inclusiv în luna septembrie, și-au achitat sejururile cu vouchere de vacanță emise anul trecut și care mai au valabilitate până în mai 2021.

Voucherele au salvat turismul intern în acest sezon, pentru că în pandemie mulți români n-au mai avut bani, dar unii dintre ei rămăseseră cu vouchere de anul trecut. E nevoie ca statul să emită și anul acesta vouchere și așteptăm să se bugeteze acest lucru cât mai repede, pentru că deja pregătim sezonul 2021 și suntem într-o incertitudine totală, neștiind cum să ne facem caculele și pe baza căror estimări să lansăm pachetele early booking, atât noi cât și marii tour-operatori din piață care vând litoralul românesc. Fară vouchere de vacanță, turismul intern va fi grav afectat în 2021, mult mai mult ca în acest an, luând în considerare și urmele lașate de pandemie în buget în anul acesta, faptul că cea mai mare parte a agenților economici și-au suspendat ratele bancare și le-au amânat pentru anul 2021, și realitatea că bugetele românilor sunt în aceeași situație!”, a mai spus Nicolae Bucovală.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii