Cautare
, Contributor

Energie |
|

Vosganian vrea ”o discuție mai largă” despre minele din Valea Jiului

varujan_vosganian.jpg
O delegație de specialiști din Ministerul Economiei se va deplasa săptămâna aceasta în Valea Jiului, pentru a discuta despre cum pot fi valorificate suprafețele și utilitățile rezultate în urma închiderilor de mine.

Ministrul Economiei, Varujan Vosganian, s-a întâlnit joi, 23 mai,  cu primarul municipiului Uricani, Dănuţ Buhăescu, cu Ion Pisc,prim-vicepreşedintele BNS şi cu Zoltan Lakatus, din partea Ligii Sindicatelor Miniere din Valea Jiului.

 În contextul derulării programului de închideri de mine şi ecologizare, participanţii au adus în discuţie situaţia personalului minier care va fi disponibilizat, ţinând cont de îndeplinirea obligaţiilor asumate prin programul de închideri de mine până în anul 2018.

 În acest sens, o delegaţie de specialişti din cadrul ministerului economiei se va afla săptămâna viitoare în Valea Jiului pentru clarificarea unor aspecte privind posibilitatea valorificării de către autorităţile locale a suprafeţelor şi utilităţilor rezultate în urma derulării programului de închideri de mine.

 Reprezentanţii sindicatelor au semnalat necesitatea găsirii cât mai urgente a unor soluţii privind preluarea cantităţilor de cărbune aflate în stoc la Societatea Naţională de Închideri de Mine Petroşani.

 La finalul întâlnirii, ministrul economiei Varujan Vosganian a apreciat că, pentru rezolvarea unor probleme punctuale, s-ar impune o discuţie mai largă, la care să participe instituţii din administraţia centrală şi locală, reprezentanţi ai sectoarelor minier şi energetic, precum şi ai autorităţilor de reglementare în domeniu.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii