Cautare
, Contributor

Auto |
|

Volvo Cars anunță un nou target de 1 milion de mașini electrice vândute până în 2025

Producătorul de mașini Volvo Cars își propune să vândă un total de 1 milion de mașini electrice până în anul 2025.
47. Volvo

Pentru a atinge acest obiectiv, compania suedeză are în plan realizarea a cel putin două versiuni hibrid pentru fiecare model și lansarea primului automobil complet electric în 2019.

„Ne-am setat acest obiectiv ambițios în mod intenționat. Va fi o adevărată provocare, dar Volvo vrea să fie lider în aceasta etapă de trecere către automobilele complet electrice”, Håkan Samuelsson, președinte și director executiv al Volvo Cars.

Volvo a adus două noi modele în România -S90 și V90

Volvo Cars se pregătește de lansarea mașinilor electrice de cinci ani. A dezvoltat Scalable Product Architecture (SPA) și Compact Modular Architecture (CMA), două noi arhitecturi de vehicule potrivite pentru toate tipurile de modele. Aceste arhitecturi pot încorpora deopotrivă mașini hibrid și mașini complet electrice.

Autoturismele mai mari, care aparțin seriilor 60 și 90, sunt construite pe SPA, iar modelele mai mici, care aparțin seriei 40, au la bază CMA și vor fi lansate în curând, la nivel mondial. Toate aceste mașini vor avea versiuni electrice. Targetul de 1 milion de automobile electrice reprezintă un total cumulat.

PwC: Numărul autovehiculelor a crescut cu 21% în România, majoritatea fiind second-hand

Printre angajamentele făcute de Volvo Cars se numără faptul că producătorul auto va impune operațiuni climatice neutre până în anul 2025. Pozițiile de conducere vor fi ocupate de femei în proporție de 35% până în anul 2020.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii