În primele nouă luni ale anului, ING Asigurări de Viață a plătit clienților indemnizații pentru evenimente asigurate și contracte ajunse la maturitate de aproape 94 de milioane de lei, valoare în creștere cu 9,2% comparativ cu aceeași perioadă din 2013. Din această sumă, 67,4% (respectiv 73,6 milioane de lei) reprezintă beneficii plătite clienților pentru contracte ajunse la maturitate.
Pentru contractele încheiate în primele nouă luni, nivelul mediu al sumei asigurate este de 50.437 lei (plus 19% față de aceeaşi perioadă din 2013), iar prima brută medie este de 1.710 lei (plus 9% față de ianuarie-septembrie 2013), potrivit informaţiilor companiei.
“Consolidarea poziției noastre pe piață prin continuarea creșterii volumului de prime brute subscrise a fost susținută de trei mari tendințe: revenirea interesului clienților pentru asigurările unit-linked, diminuarea nevoii imediate a acestora de lichiditate și, totodată, de alegerea unui nivel mai mare al protecției financiare. La nivelul portofoliului nostru, revenirea interesului clienților pentru asigurările unit-linked este o evoluție tot mai vizibilă, prezentă încă din primele șase luni ale anului. Contractele unit-linked au reprezentat 35% din vânzările aferente intervalului ianuarie-septembrie 2014, față de 27% în aceeași perioadă din 2013. În același timp, tot mai puțini clienți aleg să renunțe la asigurarea de viață, numărul total de contracte răscumparate și reziliate diminuându-se în intervalul analizat cu 19%”, a spus Marius Popescu, director general ING Asigurări de Viaţă.
În ceea ce priveşte pensiile facultative, din totalul clienților care au încheiat o pensie facultativă în 2014, aproape jumătate (46%) au ales unul dintre cele două fonduri din administrarea ING – ING Activ și ING Optim (calcule ale companiei, pe baza statisticilor ASF). Astfel, la finalul lunii septembrie 2014, numărul total de participanți la fondurile facultative din administrarea ING era de 142.301(plus 12% față de aceeași perioadă din 2013), din datele ASF citate de companie. Pe segmentul de pensii obligatorii, ING administrează active nete de 6,7 miliarde de lei în beneficiul a peste 1,8 milioane de participanți.
„Am continuat și în 2014 să ne dezvoltăm activitatea sustenabil, iar la finalul lunii septembrie Fondul de pensii ING administra active nete de 6,7 miliarde de lei în beneficiul a peste 1,8 milioane de participanți. Deși Pilonul 2 reprezintă singura formă de economisire pentru pensie pentru o mare parte a populației active actuale, studiile realizate ne arată că oamenii încă nu au o imagine foarte clară asupra sistemului de pensii obligatorii și a beneficiilor pe care acesta le oferă”, a explicat Raluca Ţintoiu, director general ING Pensii.