Cautare
, Staff

Artă & Cultură |
|

Volumul „MIHĂIȚĂ. Reconstituirea unei vieți”, lansat la Cărturești Verona

Luni, 29 octombrie 2018, ora 18:00, la Cărturești Verona – cafenea (Str. Pictor Arthur Verona nr. 13-15) va avea loc lansarea volumului „MIHĂIȚĂ. Reconstituirea unei vieți”, de Doina Papp. Alături de George Mihăiță vor fi invitații: Doina Papp, Ioan Cristescu, Radu F. Alexandru.
coperti „MIHĂIȚĂ. Reconstituirea unei vieți”

Iată ce spune actorul Horațiu Mălăele despre George Mihăiță:

„Ce cuvinte, întâmplătoare sau alese, pot să cuprindă istoria pământeană a unui om? Niciunele. Ce cuvinte pot să măsoare lungimea, lățimea, înălțimea, talentul, râvna, teama, spaima, spusele și nespusele unei alcătuiri omenești în goana ei de a-și împlini rostul? Niciunele. Cu atât mai greu când este vorba de un actor. Și parcă și mai greu când vine vorba de un mare actor: GEORGE MIHĂIȚĂ. Restul e tăcere.”

Lui Marcel Iureș, George Mihăiță îi trezește amintiri din copilărie.

„Când vine vorba de George, mă gândesc la bunicul meu când se făcea grâu mult: «E bogăție mare, copiilor, luați și mâncați. Dar vedeți cum faceți, să nu-l risipiți».” Iureș

Doina Papp este critic și istoric de teatru, publicist, membru AICT (Asociația Internațională a Criticilor de Teatru) și al UNITER (Uniunea Oamenilor de Teatru din România). Susține cronică teatrală la Revista 22, în Teatrul azi, Adevarul.ro. Este autoare a numeroase emisiuni și scenarii de radio, dramatizări, traduceri, adaptări difuzate pe posturile naționale.

A publicat volumele monografice Treptele iubirii (Silvia Popovici), Viața pe o scândură (Teatrul Nottara), Un destin spulberat (Dan Micu), O poveste cu Horațiu (Horațiu Mălăele), precum și lucrări de istorie și critică teatrală, De la cortina de fier la teatrul fără perdea (ediția I – 2013, ediția a II-a – 2015) și Clipe de teatru, cronici și eseuri teatrale. Membră în jurii naționale și internaționale, a obținut numeroase premii și distincții, printre care Premiul pentru critică la Galele UNITER, în 2006 și 2017.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii