Cautare
, Staff

Imobiliare |
|

Volumul lucrărilor de construcţii a scăzut cu 2,1%, ca serie brută, în primul trimestru 2018

Volumul lucrărilor de construcţii a scăzut cu 2,1% pe serie brută, în primul trimestru al acestui an, comparativ cu aceeaşi perioadă a anului precedent, în timp ce, pe seria ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, s-a redus cu 0,3%, potrivit unui comunicat al Institutului Naţional de Statistică (INS).
 aboneaza-te
tigla-metalica-casa-locuinta

În primele trei luni din 2018, pe elemente de structură, lucrările de reparaţii capitale au scăzut cu 11,2%, față de aceeași perioadă a anului trecut, iar construcţiile noi cu 3,8%, în timp ce lucrările de întreţinere şi reparaţii curente au crescut cu 8,5%.

Pe obiecte de construcţii, în primul trimestru al acestui an, cmparativ cu aceeași perioadă a anului trecut, clădirile rezidenţiale au scăzut cu 24,6%, dar au cresscut construcţiile inginereşti, cu 8,1%, și clădirile nerezidenţiale cu 7,7%.

Ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, s-au înregistrat scăderi la lucrările de reparaţii capitale şi la lucrările de construcţii noi cu 5,9%, respectiv cu 0,7%. Lucrările de întreţinere şi reparaţii curente au crescut cu 7,1%. Pe obiecte de construcţii, volumul lucrărilor de construcţii a scăzut la clădirile rezidenţiale, cu 23,1%. Creşteri s-au înregistrat la construcţiile inginereşti şi la clădirile nerezidenţiale, cu 12,9%, respectiv cu 8,2%”, se mai scrie în comunicatul de presă al INS, privind evoluția din primele trei luni ale anului față de aceeași perioadă a anului trecut.

Lucrările de construcții s-au redus cu 11,9%, în martie 2018, față de martie 2017

În luna martie 2018, comparativ cu martie 2017, volumul lucrărilor de construcţii ca serie brută a scăzut pe total cu 11,9%. Pe elemente de structură s-au înregistrat scăderi la lucrările de reparaţii capitale, cu 24,8%, şi la lucrările de construcţii noi, cu 14,5%. Lucrările de întreţinere şi reparaţii curente au crescut cu 5,8%.

Pe obiecte de construcţii, volumul lucrărilor de construcţii a scăzut la clădirile rezidenţiale, cu 23,9%, şi la construcţiile inginereşti, cu 14,9%. La clădirile nerezidenţiale a crescut cu 3,5%.

Ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, volumul lucrărilor de construcţii a coborât cu 9,3%. Pe elemente de structură s-au înregistrat scăderi la lucrările de reparaţii capitale, cu 22,5%, şi la lucrările de construcţii noi, cu 10,6%. Lucrările de întreţinere şi reparaţii curente au crescut cu 2,6%.

Pe obiecte de construcţii, volumul lucrărilor de construcţii s-a diminuat la clădirile rezidenţiale, cu 22,3%, şi la construcţiile inginereşti, cu 9,8%. Clădirile nerezidenţiale au crescut cu 4%.

Lucrările de construcții din martie au crescut cu 20,9%, ca serie brută, față de februarie

În luna martie 2018, volumul lucrărilor de construcţii a urcat, faţă de luna precedentă, ca serie brută, cu 20,9%, creştere evidenţiată la lucrările de reparaţii capitale, cu 60,9%, la lucrările de întreţinere şi reparaţii curente, cu 26,6%, şi la lucrările de construcţii noi, cu 14,6%.

Pe obiecte de construcţii au avut loc creşteri la clădirile nerezidenţiale, cu 34,2%, la clădirile rezidenţiale, cu 21,4%, şi la construcţiile inginereşti, cu 11,8%.

Ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, volumul lucrărilor de construcţii a scăzut pe total cu 9,2%, scădere reflectată la lucrările de reparaţii capitale, cu 11,6%, şi la lucrările de construcţii noi, cu 11,1%. Lucrările de întreţinere şi reparaţii curente au crescut cu 2%.

Pe obiecte de construcţii, volumul lucrărilor de construcţii a scăzut la construcţiile inginereşti, cu 21,6%, şi la clădirile nerezidenţiale, cu 3,4%. Clădirile rezidenţiale au crescut cu 0,1%.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii