FacebookTwitterLinkedIn

Principalele 8 rețele de supermarketuri au comandat reclame care au acumulat un volum de 27.760 puncte de audiență (GRP’30) pe targetul comercial (urban, 18 – 49 de ani), în primele trei luni ale acestui an. Bugetul de audiență este cu 41,6% mai mare decât cel din urmă cu un an.

Liderul consumului de publicitate TV pe acest sector a fost lanțul de magazine Lidl, cu un volum de 6.680 GRP’30 target comercial, în scădere cu 22% față de aceeași perioadă a anului 2016. Totuși, Lidl ocupă locul 20 în topul general al clienților publicitari în perioada analizată.

Notă: Pe baza punctelor de audiență (Gross Rating Points – GRP’30), clienții publicitari cumpără timpi de reclame la televiziuni. GRP-ul este negociat și cumpărat la un preț (Cost Per Point – CPP) de fiecare client pentru fiecare televiziune în parte. GRP-ul este moneda unică de tranzacționare a spațiului de publicitate TV.

Pe locul secund a urcat rețeaua Profi, cu 5.126 puncte de audiență, în creștere cu 86,8% față de trimestrul I 2016.

VEZI CEI MAI MARI CLIENȚI PUBLICITARI PE TELEVIZIUNE – TRIMESTRUL I 2017

Carrefour a înregistrat cea mai mare creștere procentuală de pe această nișă: 126,8%, acumulând un buget de 4.230 de GRP’30 target comercial. Trebuie precizat că rețeaua Carrefour a consumat și pentru brandul Billa, achiziționat anul trecut.

Și REWE (Penny Market) a consumat publicitate TV în creștere cu 28,3%.

Scăderi ale volumelor de audiență au înregistrat Selgros Cash&Carry (-10,9%) și Mega Image (-57,3%).

Metro Cash&Carry a comandat reclame care au adunat 1.168 GRP’30 target comercial, față de primul trimestru al anului trecut când nu a consumat publicitate TV.

Și Kaufland a intrat în forță pe „felia” publicității TV (3.985 puncte de audiență), după ce în primul trimestru al anului 2016 a fost inexistent pe micile ecrane.

Volumul de audiență obținut de nișa supermarketurilor reprezintă 5% din bugetul total de publicitate TV din perioada analizată.

AUDIENȚELE ȘI PROFILUL TELESPECTATORILOR LA EUROSPORT 1