FacebookTwitterLinkedIn

Aplicația le permite utilizatorilor să realizeze transferuri de bani din și către orice card bancar emis în România, direct de pe smartphone. Transferurile se pot realiza la orice oră, chiar și în afara programului bancar. Tranzacțiile sunt procesate de către Romcard, cel mai important procesator de carduri din România.

Libra Internet Bank, Mastercard și Romcard au fost primii parteneri, care, de la început, au avut încredere în noi”, a declarat Radu Ciorbă, CEO al Volt Finance.

Volt poate fi descarcată gratuit din Google Play sau App Store. Pentru a putea folosi aplicația, utilizatorii se vor conecta cu Facebook sau cu numărul de telefon, e-mail și cardul bancar.

Tranzacțiile de tip P2P reprezintă o alternativă convenabilă la cash. Tranzacțiile sunt realizate prin intermediul platformei de procesare a plăților online LibraPay, unul dintre primele servicii ale Libra Internet Bank dedicate mediului online”, a declarat Alexandru Biță, director al Diviziei eBusiness a Libra Internet Bank.

Pentru cardurile Mastercard, transferurile au loc, în majoritatea cazurilor, instant. La baza stă tehnologia MoneySend, care le permite utilizatorilor să transfere bani către orice card Mastercard sau Maestro emis în România, direct din aplicația Volt. MoneySend garantează primirea banilor pe card în maximum 30 de minute, în cele mai multe cazuri, chiar la momentul autorizării, 24 de ore din 24, 7 zile din 7.

În toamna anului 2016, Mastercard a derulat un studiu pentru a analiza percepția și interesul consumatorilor români pentru plăți mobile, cu 7 din 10 respondenți afirmând că își doresc o astfel de metodă de plată. Transferul de bani P2P este o funcție necesară, studiile noastre arătând că peste jumătate dintre clienții bancarizați fac astfel de transferuri – majoritatea, în numerar”, a declarat Gabriel Ghiță, VP, Business Development, Central and Eastern Europe la Mastercard.

Valentin Costache, CTO al Romcard, a susținut că aceste tranzacțiile se efectuează în mod securizat, iar fondurile transferate sunt puse la dispoziție imediat.

Ideea partenerilor noștri ne-a plăcut încă de la început și nu am ezitat nicio clipă să participăm într-un astfel de proiect, foarte ambițios”, a completat Costache.