Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

Afaceri |
|

Volkswagen vrea să transforme fabrica de automobile Seat de lângă Barcelona într-o unitate de producţie de automobile electrice

Grupul Volkswagen intenţionează să transforme fabrica Martorell de lângă Barcelona, unde construieşte automobilele Seat, în centru de producţie a automobilelor electrice, dacă proiectul va obţine sprijinul Comisiei Europene, informează News.ro, conform Reuters.
Volkswagen

Transformarea fabricii ar putea implica producerea de celule de baterii în Spania, a afirmat directorul general al VW, Herbert Diess, într-o postare pe reţeaua LinkedIn, notează News.ro.

Planurile companiei ar necesita construirea unei infrastructuri de încărcare rapidă a vehiculelor electrice şi de furnizare a energiei verzi.

„Spania are un mare potenţial să devină un centru de mobilitate electrică în Europa. Avem nevoie de sprijinul Comisiei pentru a se întâmpla acest lucru”, a spus Diess după întâlnirea cu regele spaniol Felipe, cu premierul Pedro Sanchez şi cu ministrul Industriei Reyes Maroto Illera, în Martorell.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii