FacebookTwitterLinkedIn

Cel mai mare producător auto din Europa și-a prezentat marți strategia până în 2030 și a spus că se așteaptă ca jumătate din vânzările sale globale de vehicule să fie electrice până la acea dată, transmite Reuters.

De asemenea, Volkswagen dorește să depășească Tesla până în 2025 să devină cel mai mare producător de vehicule electrice.

„Ne-am stabilit o țintă strategică pentru a deveni lider mondial pe piața vehiculelor electrice – și suntem pe drumul cel bun. Acum stabilim parametrii”, a spus directorul executiv Herbert Diess.

Producătorul auto se așteaptă ca performanța puternică a afacerii sale existente să contribuie la investițiile de 150 miliarde de euro (178 miliarde de dolari) până în 2025 în domenii precum bateriile pentru vehicule electrice și software.

Sinergia dintre tehnologii și mărcile care fac parte din grup, de la Seat și Skoda până la Porsche și Audi, au contribuit, de asemenea, la încrederea privind creșterea obiectivului de profitabilitate operațională pentru 2025, de la 7-8%, la 8-9%.