Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

Auto |
|

Volkswagen va construi o fabrică nouă în Wolfsburg (Germania)

Volkswagen a anunţat marţi că va construi o fabrică nouă în apropierea sediului său central din Wolfsburg, din Germania, pentru a concura mai eficient noua gigafabrică a companiei Tesla de lângă Berlin, informează News.ro, conform Reuters.
Volkswagen

Construcția fabricii necesită acordul consiliului de supraveghere al Volkswagen, în următoarele săptămâni. Unitatea face parte din proiectul Trinity al grupului, în cadrul căruia producătorul auto va fabrica un autoturism fragship la Wolfsburg, începând din 2026.

Reprezentantul Volkswagen, care nu a oferit o estimare al costului fabricii, a declarat că are în vedere un timp de producţie de 10 ore pentru un vehicul Trinity, similar cu timpul necesar Tesla pentru asamblarea automobilului Model 3 la fabrica din Gruenheide, noteză News.ro.

Construirea unei fabrici complet nouă este o alternativă la adaptarea fabricii existente din Wolfsburg pentru a produce modelul Trinity, despre care VW spune că ar limita posibilităţile unor modificări mai radicale ale procesului de producţie.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii