Cautare
, Contributor

I'm a News Editor at Forbes Romania, with a focus on covering automotive and transportation, as well as other industries. Have any news tip? Drop me an email at iulian.luca@forbes.ro

Auto |
|

Volkswagen renunță la sedanul Passat și se va concentra pe SUV-uri în SUA

Volkswagen a anunțat luni că nu va mai produce și nu va mai vinde din 2022 în SUA modelul sedan Passat, pe fondul majorării cererii pentru SUV-uri mai mari.
volkswagen vw

Volkswagen va încheia producţia în Statele Unite a sedanului Passat la fabrica sa din Chattanooga, Tennessee, cu modelul din anul 2022. Din 1974, VW a vândut diverse versiuni ale Passat în SUA, iniţial sub numele Dasher şi Quantum, numele Passat apărând pentru prima dată pe piaţa americană în 1990. Totuşi, importanţa lui a scăzut, fiind livrate doar 6.800 unităţi în trimestrul doi din 2021, transmite Reuters.

Cu SUV-urile Atlas şi Tiguan, Volkswagen s-a impus pe piaţa americană în ultimii ani. În 2022, Volkswagen va începe producţia în Statele Unite a SUV-ului electric ID.4.

De asemenea, subsidiara Volkswagen responsabilă pentru infrastructura de încărcare a vehiculelor electrice, Electrify America, a anunţat că intenţionează să dubleze numărul de puncte de încărcare în Statele Unite şi Canada, în următorii patru ani.

Portofoliul grupului Volkswagen este format din 12 mărci, printre care automobilele VW, Audi, Porsche, Skoda, Lamborghini, Seat, Bentley, dar şi camioanele MAN şi Scania.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii