Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

Bani și Investiţii |
|

Volkswagen plătește 3,7 miliarde de dolari pentru a deţine integral Navistar

Reprezentanții diviziei de camioane comerciale a grupului german Volkswagen AG au anunțat că vor cumpăra restul acţiunilor companiei americane Navistar International, oferind 44,5 de dolari per titlu.
shutterstock_1419219482

Așadar, potrivit calculelor, Volkswagen va deține integral compania Navistar pentru suma de 3,7 miliarde de dolari, transmit DPA şi Reuters, citate de Agerpres.

Acordul vine după luni de negocieri şi evaluează întreaga companie Navistar la aproximativ 4,4 miliarde de dolari. În ianuarie, Traton a făcut o ofertă nesolicitată, de 35 dolari per titlu, sau 2,9 miliarde de dolari, pentru a achiziţiona participaţiilor deţinute de ceilalţi acţionari ai Navistar.

“Suntem încântaţi că am ajuns la un acord de principiu pentru această tranzacţie, după negocieri intense cu Navistar”, a afirmat Matthias Grundler, directorul general al Traton. Separat, Navistar a informat că Board-ul său “este pregătit să meargă înainte” cu tranzacţia, iar acordul este sprijinit de cei mai mari acţionari ai săi, miliardarul Carl Icahn şi fondul speculativ MHR Fund Management.

Traton include brandurile europene de camioane comerciale MAN, Scania şi Volkswagen.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii