Cautare
, Contributor

I am a Breaking News Editor at Forbes Romania, with a focus on covering important Real Estate and Economic news. Have a news tip? DMs are open on Instagram @andreea__gutu or drop me an email at andree...

Auto |
|

Volkswagen, partener global al UEFA EURO 2020

Volkswagen, partener UEFA EURO 2020, a început o nouă eră a electromobilității. Compania țintește emisii zero de dioxid de carbon până în 2050.
Bogdan Florea

Compania a auto a investit în electromobilitate încă din 2015, de când a deschis prima stație de încărcare rapidă din România. În prezent, deține cea mai mare rețea privată stații de încărcare deținută de un importator din țară, cu investiții de peste 1 milion de euro.

„Mobilitatea electrică este prioritatea Volkswagen, iar noi o susținem prin toate acțiunile noastre cu scopul de a atinge obiectivul impus până în 2050, sub deviza „Way to zero”. Am remarcat încrederea românilor în produsele mărcii noastre și entuziasmul cu care au primit gama de modele electrice, motiv pentru care am ajuns astăzi în topul vânzărilor în România la această categorie. Evoluția trebuie alimentată cu energie și pasiune din prezent. La nivel global, Volkswagen își concentrează atenția în direcția sustenabilității și a inovației, și acum mă refer inclusiv la lansările modelelor ID.3 și ID.4, iar noi aducem acest spirit în România”, a declarat Bogdan Florea, Brand Manager Volkswagen Autoturisme.

Prin lansarea ID.3, Volkswagen a marcat o premieră mondială, fiind prima mașină proiectată de la zero, pe o nouă platformă, cu scopul de a funcționa exclusiv pe baterii. Alături de ID.4, primul SUV 100% electric din serie, desemnat mașina anului 2021 la nivel internațional, prezintă un ciclu de producție neutru la emisiile de carbon. Compania urmează să lanseze și alte modele asemănătoare.

Abordarea Volkswagen în ceea ce privește sustenabilitatea are în vedere soluții pentru utilizarea energiei din surse verzi, pentru a se asigura că mașinile nu vor genera emisii de carbon pe tot parcursul ciclului lor de viață.

Pactul Ecologic European (European Green Deal) prevede ca, până în 2050, producția de automobile să fie exclusiv electrică, iar emisiile de carbon să fie substanțial reduse.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii