Cautare
, Contributor

Auto |
|

Volkswagen lansează două modele electrice în China

Volkswagen a lansat marți două SUV-uri electrice în China, în  încercarea de a concura cu Tesla pe cea mai mare piață auto din lume.  
Volkswagen Electric masini electrice

Modelul ID.4 CROZZ este realizat de societatea mixtă pe care Volkswagen  o are în parteneriat cu grupul chinez FAW, în timp ce ID.4 X este produs de  o altă companie mixtă, cu SAIC Motor, relatează Reuters.

Cele două noi modele marchează începutul Volkswagen de a-și face loc pe piața vehiculelor electrice din China, alături de concurenții Tesla și Nio Inc. Prețul lor nu a fost dezvăluit, dar într-o prezentare se spunea că prețul de pornire al SUV-urilor ar fi mai mic de 250.000 de yuani (37.450 de dolari), în urma subvențiile vehiculelor electrice din partea guvernului chinez.

Modelele ID.4 vor avea autonomii de peste 400 de kilometri și vor oferi actualizări de software over-the-air, au spus directorii Volkswagen la eveniment.

Şeful subsidiarei VW din China, Stephan Woellenstein, a declarat că Volkswagen va lansa opt modele electrice din familia ID în China până în 2023.

China estimează că vânzările de vehicule electrice, hibride plug-in și alimentate cu hidrogen în China vor crește până la 20% până în 2025, de la doar 5% cât este acum. Specialiștii se așteaptă ca în acest an să fie vândute aproximativ 1,1 milioane de astfel de vehicule în China.

Portofoliul grupului Volkswagen este format din 12 mărci, printre care automobilele VW, Audi, Porsche, Skoda, Lamborghini, Seat, Bentley şi Bugatti, dar şi camioanele MAN şi Scania.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii