Cautare
, Contributor

I am a Breaking News Editor, with a focus on covering important IT& C and Energy news. Have a news tip? DMs are open on Instagram @georgiana1costea or drop me an email at georgiana.costea@forbes.ro

Auto |
|

Volkswagen anticipează un profit operaţional de circa 11 miliarde de euro în primul semestru

Grupul german Volkswagen anticipează un profit operaţional de circa 11 miliarde de euro în primul semestru al anului, peste nivelul anterior pandemiei de Covid-19. Acţiunile Volkswagen au crescut cu până la 5,8% în urma informaţiilor.  
volkswagen vw

Datele financiare ar putea fi susținute de cererea puternică din Europa şi Statele Unite, în special pentru automobilele Porsche şi Audi, transmite Reuters.

Brandurile premium nu au fost afectate puternic de criza actuală de semiconductori la nivel mondial, a explicat producătorul auto german, unul din motivele creșterii profitului. Volkswagen a adăugat faptul că divizia sa de servicii financiare a contribuit şi ea la majorarea valorilor. 

În aceeaşi perioadă a anului trecut, Volkswagen a înregistrat o pierdere operaţională de 1,49 miliarde de euro, din cauza crizei coronavirusului. Se remarcă o prăbușire față de primul semestru din 2019, atunci când producătorul a raportat un profit de aproximativ 9 miliarde de euro.

Cel mai mare producător auto din Europa a declarat că se aşteaptă ca deficitul de cipuri să aibă impact, însă abia în a doua jumătate a anului în curs.

Grupul anticipează că în prima jumătate a anului fluxul de numerar net al diviziei auto va fi de aproximativ 10 miliarde de euro, comparativ cu 5,57 miliarde în 2019 şi un flux negativ de 4,8 miliarde anul trecut.

Compania va publica rezultatele complete din trimestrul al doilea pe data de 29 iulie.

 

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii