FacebookTwitterLinkedIn

Vehiculele de pe insulă vor trece la sisteme de propulsie electrice care se vor reîncărca în cea mai mare parte cu energie regenerabilă produsă local, a declarat miercuri VW. Totodată, obiectivul companiei este să și reducă traficul rutier de pe insulă.

“Obiectivul nostru pe termen lung este o mobilitate neutră din punct de vedere climatic pentru toată lumea”, a declarat directorul executiv al VW, Herbert Diess, într-un comunicat.

Proiectul se întinde pe cinci ani, iar producătorul de mașini va aloca circa 39 de miliarde de dolari pentru dezvoltarea celei mai mari game de mașini alimentate 100% cu baterii din industrie.

“Astypalea poate și va deveni un model de dezvoltare durabilă nu doar la nivel național, ci la nivel european și global”, a declarat premierul grec Kyriakos Mitsotakis în timpul unui eveniment care anunța proiectul, potrivit Bloomberg.

Producătorul auto va înlocui aproximativ 1.500 de vehicule cu motor cu combustie cu 1.000 de modele electrice în Astypalea, inclusiv noile crossover ID.3 compact și ID.4, precum și scuterele de la marca spaniolă Seat și bicicletele electrice. Vehiculele poliției și mașinile pentru autoritățile locale vor fi, de asemenea, electrificate.

“Proiectul Volkswagen este un vot de încredere în Grecia”, a spus Mitsotakis.