Cautare
, Contributor

Sunt redactor Forbes Romania, coordonator al proiectului Forbes 50 cele mai influente femei din România, scriu despre cariere, educație și servicii medicale.

Travel |
|

Vola vinde 30% din acţiuni

Proprietarii agenţiei online de turism Vola.ro vor să vândă 30% din acţiunile grupului care deţine firma din România.

Daniel Truică, managing partner Vola.ro, a declarat că proprietarii vor să vândă 30% din acţiunile grupului care deţine firma din România, iar grupul intenţionează să vândă şi acţiunile la societăţile din Polonia, Ucraina şi Vietnam. Volumul cifrei de afaceri din Polonia reprezintă aproximativ 75% faţă de vânzările din România, Ucraina se apropie de 1,5 milioane de euro în acest an, iar activitatea din Vietnam este la început. Grupul este evaluat de către român la 27-30 milioane euro. Truică nu deţine acţiuni la societăţile din Polonia, Ucraina sau Vietnam, însă, conform unei înţelegeri, la momentul vânzării va avea o participaţie de 25% în tot grupul, a explicat el.

Daniel Truică deţine 33,3% din Vola.ro, firma înregistrată în România, cu afaceri de aproape 21 de milioane de euro anul trecut. Restul de 66,6% este în posesia unui fond de investiţii polonez înregistrat în Cipru. "Am vrea să vindem, dar o participaţie minoritară. Am vrea să mai rămânem în acest business, pentru că nu şi-a atins încă potenţialul. Vrem să vindem sub 50%, undeva între 20-30%", a spus Truică.

Cu banii obţinuţi ar fi accelerate investiţiile în platforma tehnologică şi s-ar finanţa expansiunea în alte ţări, potrivit directorului Vola.ro. Agenţia estimează pentru acest an afaceri în creştere cu 30%, până la 26-27 milioane de euro. "Este o creştere mai mică faţă de alţi ani, dar acum avem o cotă de piaţă suficient de mare încât creşterea nu mai este atât de mare. Creşterea se bazează în primul rând pe investiţiile pe care le facem în platforma tehnologică", a explicat Truică.

Cele mai cerute bilete de avion sunt pentru Madrid, Paris, Londra, Viena şi Barcelona, potrivit directorului Vola.ro. “Topul pentru city breack-uri este diferit, şi acolo vindem transport plus cazare. Pe primul loc este Veneţia, dar a crescut foarte mult Lisabona”, a mai spus Truică. Biletele de avion reprezintă 80% din cifra de afaceri a agenţiei, iar jumătate din biletele de avion vâdute sunt low-cost.

Vola.ro a fost înfiinţată în 2007 de Daniel Truică, care avea atunci 27 de ani, şi de doi tineri polonezi. Agenţiile concurente sunt esky şi Paravion

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii