Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

Travel |
|

Vola.ro: Prețul unui bilet de avion a scăzut, în medie, cu 24% în vara anului 2020 comparativ cu 2019

Experții se așteaptă ca prețurile biletelor de avion să se mențină mai scăzute și în prima parte a anului 2021.
 aboneaza-te
studiu transmitere coronavirus in avion

Impactul coronavirus asupra călătoriilor si asupra industriei aeriene a generat încă de acum șase luni supoziții mai sumbre sau mai pozitive. Specialiștii Vola.ro au realizat prima analiza a călătoriilor cu avionul după aceste șase luni de schimbări si incertitudini. Cea mai importantă concluzie confirmă faptul că prețurile biletelor de avion au scăzut în ultima jumătate de an cu 24% fata de aceeași perioadă a anului trecut. A fost un început de vară cu mai puține călătorii cu avionul, însă lunile august si septembrie au mai recuperat din pierderea perioadei martie – iulie. Romanii au reluat treptat călătoriile cu avionul, s-au obișnuit cu purtarea măștii de protecție in aeroport si in timpul zborului si au înțeles că riscurile călătoriei cu avionul nu sunt mai mari decât expunerea în alte situații.

Călătorii mai puține și prețuri cu 24% mai mici

În vara anului 2020, românii au cumpărat bilete de avion cu aproximativ 24% mai ieftine decât în anul anterior. Potrivit datelor furnizate de Vola.ro, prețul mediu al unui bilet de avion în vara 2020 a fost de 154 euro, comparativ cu 199 euro în 2019. Cele mai mari scăderi de prețuri au fost spre destinațiile din Italia, unde tarifele au scăzut cu până la 45%, iar prețul mediu al unui bilet de avion fiind de 112 euro.

Volumul zborurilor interne a suferit scăderi importante în contextul pandemiei

În absența festivalurilor, concertelor și evenimentelor mari, s-a înregistrat o scădere de 50% la biletele emise pentru zboruri interne.

Călătoriile pentru studii sau către locul de muncă sunt singurele care nu au înregistrat scăderi importante

Dacă vacanțele au stat sub semnul rezervărilor de ultim moment, românii au continuat să călătorească cu avionul la locul de muncă din afara tării sau la studii. Astfel, principalele destinații spre care românii și-au îndreptat atenția sunt cele cu mari comunități de români, precum Marea Britanie, Italia, Spania, Germania și Franța.

 Cererea pentru bilete de avion va crește treptat, urmând să atingă un nivel comparativ cu cel din 2019 abia în 2022

Experții se așteaptă ca prețurile biletelor de avion să se mențină scăzute și în prima parte a anului 2021 pentru a încuraja reluarea călătoriilor cu avionul. De asemenea, conform datelor Vola.ro și estimărilor companiilor aeriene, cererea pentru bilete de avion va crește treptat, urmând să atingă un nivel comparativ cu cel din 2019 în abia in 2022. Vizitarea rudelor și a prietenilor va fi printre principalele motive de călătorie ale românilor, în vreme ce segmentul de business va avea cea mai lentă revenire dintre toate.

 

„Estimăm că veniturile noastre de anul acesta vor fi cu 40% mai mici comparativ cu 2019, iar primul an de creștere post-pandemie va fi 2022, când sperăm să revenim la nivelul cifrelor rulate în 2019. În ceea ce privește numărul biletelor de avion vândute, estimările de anul acesta indică o scădere de 54% comparativ cu 2019, în vreme ce la anul ne așteptăm la un declin de 15% versus 2019. Auspiciile pentru 2022 sunt ceva mai favorabile și ne propunem o creștere de 10% a numărului de bilete de avion vândute. Ne așteptăm ca în 2021 destinațiile cele mai căutate să fie cele europene și mizăm că “motorul” călătoriilor va fi comunitatea românească din diaspora.” a declarat Claudia Tocilă, Director de Marketing la Vola.ro.

 

 

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii