Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

Media şi entertainment |
|

Vola.ro a avut în 2017 o cifră de afaceri de 6,65 milioane euro, în creștere cu 13% față de anul precedent

Vola.ro, agenție de turism online, a raportat pentru 2017 o  cifră de afaceri de 6,65 milioane euro, pentru activitatea în România, în creștere cu 13% față de anul anterior. Volumul total tranzacționat a fost de 60,7 milioane de euro, mai mare cu 24% față de 2016.
 aboneaza-te
Daniel Truica Vola.ro 1

În 2017, volumul vânzărilor de bilete de avion pe Vola.ro a crescut cu aproximativ 19% față de anul 2016. Prețul mediu pe bilet a fost de 134 euro, cel mai scump bilet costând 7.400 euro pentru un zbor Tokyo – București – Tokyo. Cel mai ieftin bilet a costat 2,98 euro pe ruta Milano – București. Cea mai mare rezervare a fost făcută pentru un grup de 48 de persoane cu plecare din Budapesta și cu destinația Tokyo, totalizând 25.000 euro.

Cei mai mulți dintre turiștii care au călătorit cu avionul au ales bilete ale companiilor Wizz Air, Tarom, Blue Air, Ryanair, ale grupului Lufthansa sau AIR FRANCE KLM.

Destinațiile preferate de români în 2017 au fost Italia, Marea Britanie, Germania, Spania, Franța, Belgia, Grecia, Elveția și Portugalia.

Destinațiile cu cea mai dinamică evoluție în ceea ce privește biletele de avion au fost Islanda (+68%), Maroc (+71%), Israel (+56%) și Finlanda (+45%).

În anul 2017, numărul biletelor de avion cu destinația România a fost mai mare cu 29%, destinațiile principale fiind București, Iași, Cluj și Timișoara.

Daniel Truică, CEO și unul dintre fondatorii Vola.ro: „Faptul că Vola.ro a avut creșteri de două cifre în fiecare an de la înființare înseamnă că suntem utili clienților noștri și că eforturile noastre de a le oferi destinații variate, prețuri bune și suport prompt și de calitate, au fost apreciate. Nu am ars etape și am crescut sistematic, astfel că anul trecut un studiu Mercury 360 a arătat că Vola.ro este cea mai de încredere agenție de turism online din România. Este cea mai bună confirmare a muncii noastre din ultimii 10 ani.”

Prețul mediu al vacanțelor vândute a crescut cu 14,5%

În anul 2017, românii au plătit în medie 530 euro de persoană pentru o vacanță și 212 euro de persoană pentru un city break. Cea mai scumpă vacanță a costat 4.575 euro (4 persoane, 9 nopți, zbor dus-întors și hotel) și a avut ca destinație sudul Spaniei, Costa del Sol.

Cele mai populare destinații de city break sunt Roma, Barcelona, Paris, Milano, Dubai, Veneția, Londra, Amsterdam, Praga.

În anul 2017, 78% din rezervările de bilete de avion au fost plătite cu cardul, în creștere cu 6 puncte procentuale față de anul 2016.

Pentru anul 2018, Vola estimează o creștere de peste 30% pentru agenția din România.

 

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii