Cautare
, Contributor

Servicii Financiare & Imobiliare & Auto

Afaceri |
|

Voicu Stoiciu, Managing Director Nagarro România: “Cred că fenomenul general este unul de accelerare a procesului de digital transformation”

Forbes România a invitat comunitatea de business din România să răspundă la cele mai importante chestiuni ale momentului în cadrul proiectului editorial #lecțiipentru2021.
Voicu Stoiciu

Voicu Stoiciu, Managing Director Nagarro România

Evoluția companiei într-un cuvânt

Dinamică.

Am realizat mult mai mult decât ne-am propus la nivel organizațional, ne-am apropiat și mai mult de a fi o companie cu adevărat globală (o rutăpe care noi porniseram cu mult înainte de COVID-19, având deja echipe funcționale în modul de lucru distribuit), am reușit să aducem alături de noi încă 3 companii la nivel global din care una în România (iQuest) și vom fi (sau suntem deja) listați la bursa din Frankfurt.

Sigur că în etapele de început ale pandemiei, lucrurile au avut un nivel ridicat de incertitudine și acest lucru a devenit vizibil până la nivel de echipă. S-au redus echipele și chiar s-au închis unele proiecte, mai ales în zone de activitate impactate negativ de situația globală. Odată ce a fost depășit primul val însă, cred că a avut loc un fel de recalibrare și lucrurile s-au stabilizat din perspectiva activității operaționale.

Cred că fenomenul general este unul de accelerare a procesului de digital transformation, chiar și pentru organizații care până înaintea pandemiei nu aveau un apetit foarte mare spre această direcție. Este un fenomen favorabil industriei de digital engineering.

Cele mai importante lecții

Sunt multe lucuri de menționat la capitolul lecții, dar până la urmă nu știu cât sunt de importante, deoarece cred că este extrem de dificil să te pregătești teoretic pentru situații de natura celei prin care am trecut. Voi vorbi totuși despre două care cred că pot ajuta la a înclina balanța într-o zonă confortabilă și ele sunt: optimismulcă și dacă lucrurile par a merge într-o direcție nu tocmai bună, există și acolo ceva ce poate întoarce totul în favoarea ta și empatiapentru cei de care alături, trebuie să mergi mai departe.

Prestația autorităților

În înțelegerea mea, lucrurile pot fi modelate vizual sub forma unui șir de verigi înlănțuite… în cazul unei situații de criză, este vorba de o forță care acționează la unul dintre capete. Pentru ca ansamblul să reziste, să nu aibă loc o deformare plastică, fiecare verigă absoarbe o parte din șoc. Cred că autoritățile au făcut ceea ce le-a stat în putință pentru a evita deformarea plastică la nivel economic.

Provocări în 2021

Consider că suntem în continuare într-o situație diferită față de ceea ce am cunoscut până în 2020 și provocarea anului viitor cred că este legată de recalibrarea noastră.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii