Cautare
, Contributor

Industrie |
|

Voestalpine, centru de procesare a oțelului la Giurgiu

voestalpine_ext1.jpg
Voestalpine Steel Service Center Romania, parte a grupului austriac voestalpine și cel mai nou membru al Diviziei Oțel voestalpine, anunță astăzi  inaugurarea centrului de procesare a oţelului de la Giurgiu, în urma unei investiții de aproximativ 20 de milioane de euro.

Construcția centrului de prelucrare a oțelului de la Giurgiu a fost începută în anul 2010 și a fost finanțată de Fondul pentru Dezvoltare Europeană Regională (FDER) și de Guvernul României prin Programul Operațional Sectorial pentru Creșterea Competitivității Economice, intitulat “Extinderea durabilă și pe termen lung a voestalpine Steel Service Center în Europa de Sud-Est”.

”Acest amplasament este unul strategic pentru  planurile noastre de a ajunge cât mai rapid și mai eficient la piețele din România și din Sud-Estul Europei, datorită accesului direct al fabricii la căile ferate, șosele și căile navigabile”, a declarat  Stefan Einfalt, manager de proiect și membru al Consiliului de Administraţie al voestalpine Steel Service Center România SRL.

Centrul are o suprafață utilă de 9.500 de metri pătraţimp, o linie de tăiere longitudinală conectată la o linie de ambalare pentru producerea de fâşii de oțel de înaltă precizie, precum și o linie de tăiere transversală multiplă pentru furnizarea de foi de tablă

Fabrica are o capacitate anuală de producție de 130.000 de tone de tablă din oțel procesat, cu posibilitatea dublării acesteia pe măsură ce piața se va dezvolta. Materia primă va fi adusă de la oţelăria voestalpine din Linz (Austria), unde se află și sediul central al voestalpine, și va fi folosită pentru producerea de tablă din oțel de cea mai bună calitate pentru parteneri la nivel european din industria auto, de electrocasnice și energie. Fabrica a devenit operațională din octombrie 2012.

Fabrica generează în prima fază în jur de 50 de locuri de muncă noi, cu posibilitatea ca acesta să crească în momentul în care va funcționa conform planului de afaceri și volumelor reale de pe piață.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii