Cautare
, Contributor

I'm a News Editor at Forbes Romania, with a focus on covering automotive and transportation, as well as other industries. Have any news tip? Drop me an email at iulian.luca@forbes.ro

Afaceri |
|

Vodafone va folosi din 1 iulie, în toată Europa, doar energie din surse regenerabile 

Operațiunile companiei, care includ rețelele fixe și mobile, centrele de date, operațiunile de retail și spațiile de birouri, vor fi alimentate integral cu energie din surse regenerabile începând cu data de 1 iulie.
Bucharest,,Romania,-,June,24:,Vodafone,Building,On,June,24,

Vodafone intenționează să-și atingă obiectivul de a reduce la „net zero” emisiile de carbon până în 2030 și din întregul lanț de aprovizionare până în anul 2040.

Compania a investit 65 de milioane de euro anul trecut în eficientizarea energetică și în proiecte regenerabile în diverse sedii, ceea ce a contribuit la economii anuale de energie de 135 GWh. De asemenea, compania și-a redus anul trecut cu 30% emisiile totale de gaze cu efect de seră Scop 1 și 2 la 1,37 milioane de tone de CO2e (echivalent dioxid de carbon).

În iulie 2020, Vodafone a anunțat devansarea termenului pentru îndeplinirea obiectivului de a achiziționa energie 100% regenerabilă pentru operațiunile sale din Europa pentru iulie 2021, față de 2025 cât își propusese inițial. Același obiectiv a fost stabilit și pentru Africa, având ca țintă anul 2025.

„Începând cu 1 iulie 2021, clienții Vodafone din Europa pot avea certitudinea că toate conexiunile lor în rețea sunt alimentate din surse regenerabile. Acesta este un pas important în direcția îndeplinirii obiectivului nostru de a reduce la net zero emisiile de carbon până în 2030, la nivel global, concomitent cu susținerea clienților noștri pentru reducerea amprentei de carbon pentru activitățile proprii și continuarea planurilor de a contribui la o societate digitală, durabilă și incluzivă în toate piețele în care ne derulăm activități”, a declarat Nick Read, CEO Vodafone Group.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii