FacebookTwitterLinkedIn

Principalii indicatori financiari pentru anul fiscal încheiat la 31 martie 2020, potrivit rezultatelor raportate astăzi de Vodafone Group, indică venituri totale de 905 milioane euro. În data de 31 iulie 2019, Vodafone a finalizat achiziția UPC România, ca atare, rezultatele cuprind și cifrele raportate de UPC România.

În urma achiziției UPC, anul financiar în discuție a fost unul valoros, Vodafone devenind un jucător convergent major în piață. Baza consolidate de clienți cu servicii fixe broadband a crescut cu 18.000, însumând o valoare de 702.000 de clienți.

La sfârșitul acestui an financiar, ne-am adaptat strategia și modul de lucru pentru a face față acestei crize sanitare și sociale fără precedent. Am continuat să investim și să creștem capacitățile rețelelor noastre pentru a menține România conectată și eforturile noastre au fost răsplătite cu certificarea «Best in Test» primită din partea auditorului independent umlaut AG (fostul P3 communications). Inițiativele noastre s-au concentrat pe sprijinirea întregii societăți românești, de la furnizarea accesului la educație online, până la donații semnificative și sprijin pentru instituțiile medicale și autoritățile statului. Vom continua să ne intensificăm eforturile în sprijinul societății digitale românești, fie că este vorba de companii, autorități și instituții medicale, precum și clienți rezidențiali, prin asigurarea serviciilor de comunicații capabile să-i ajute pe toți să depășească mai bine situația generată de acest nou context. Acum, mai mult ca oricând, ne reafirmăm angajamentul și abilitatea de a oferi servicii mobile, fixe și TV fiabile și de înaltă calitate pentru România, a declarant Murielle Lorilloux, CEO, Vodafone România.

Anul financiar a fost foarte dinamic pentru Vodafone, incluzând numeroase realizări precum lansarea primei rețele 5G din țară și extinderea pe piața IoT. În plus, prin achiziția UPC, Vodafine România a lansat prima ofertă comercială convergentă la începutul lunii septembrie 2019.

Valoarea ARPU mobil a fost de 5,1 euro în acest an fiscal, înregistrând o scădere de 0.2% față de anul precedent.