Cautare
, Staff

Telecom |
|

Vodafone România a avut venituri de 178,2 milioane de euro în trimestrul al doilea

Vodafone România a înregistrat peste 9,6 milioane de clienți la 30 iunie 2018, în creștere cu 0,6% față de aceeași perioadă a anului trecut.
Murielle Lorilloux

Din numărul total de clienți, 8,9 milioane sunt utilizatori ai serviciilor mobile.

Veniturile din servicii aferente trimestrului încheiat la 30 iunie 2018 au ajuns la 178,2 milioane de euro și au rămas constante în comparație cu aceeași perioadă a anului precedent, în pofida impactului negativ al tarifelor de interconectare (Mobile Termination Rates) de la 0,96 eurocenți/minut, la 0,84 eurocenți/minut pentru apelurile de voce mobilă.

La 30 iunie 2018, abonații Vodafone România reprezentau 41,4% din baza de clienți mobili, iar utilizatorii serviciilor preplătite, 58,6%. Ponderea abonaților în baza totală de clienți mobili a crescut cu 0,9 puncte procentuale față de aceeași perioadă a anului precedent.

Consumul de date mobile a crescut cu 68% în trimestrul încheiat la 30 iunie 2018, comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut.

„În trimestrul trecut, am continuat demersurile pentru a deveni un jucător convergent complet, prin încheierea unui acord pentru servicii wholesale în urma căruia vom lansa pachete de servicii fix-mobil. Odată finalizată, achiziția UPC România ne va permite să ne consolidăm poziția pe segmentul fix-mobil”, a declarat Murielle Lorilloux, CEO Vodafone România.

Vodafone Group are divizii în 25 de țări, 46 de rețele mobile partenere și operațiuni de broadband fix în 18 țări. La 30 iunie 2018, Vodafone Group avea 534,5 milioane de utilizatori ai serviciilor mobile și 19,9 milioane de utilizatori ai serviciilor broadband fix.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii