Cautare
, Contributor

Tech |
|

Vodafone lansează serviciul de voce 4G și testează serviciul de voce 4G Plus

Vodafone România a anunțat lansarea tehnologia VoLTE care folosește rețelele de date 4G pentru a transmite traficul de voce, spre deosebire de rețelele tradiționale celulare, care au canale diferite pentru serviciile de voce și cele de date.
 aboneaza-te
Ravinder Takkar

Operatorul telecom a mai anunțat că testează serviciul Call+, pe care urmează să îl lanseze în 2015 și care este bazat pe tehnologia VoLTE, ce permite apelantului să adauge mai multă informație pe ecranul persoanei apelate, cum ar fi prioritatea apelului, subiectul discuției și o imagine. Când apelul este în curs, interlocutorii pot partaja conținut multimedia, ce va fi afișat pe ambele ecrane ale celor două terminale, precum și să treacă fară întreruperi din apel de voce în convorbire video și înapoi.

,,Noul serviciu le permite utilizatorilor să comute fără întreruperi între apelurile de voce și video în cadrul aceleiași conversații și să partajeze fișiere multimedia, pentru o experiență mai interactivă, productivă și personală. Din nou, transformăm smartphone-urile utilizatorilor noștri în terminale și mai inteligente”, a declarat Ravinder Takkar (foto), President & CEO, Vodafone Romania.

România este prima țară din Europa în care se lansează acest gen de servicii și a două în lume, după SUA, potrivit oficialului Vodafone Romania.

Dispozitivele compatibile cu VoLTE sunt toate sunt toate smartphone-urile 4G (peste 54 de modele, disponibile în portofoliul operatorului), iar terminalele care vor fi compatibile cu serviciul Call+ din portofoliul Vodafone Romania sunt Samsung Galaxy S5, Sony Xperia Z2 si Huawei Ascent P7.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii