Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

Telecom |
|

Vodafone își asumă o amprentă de carbon zero până în 2040

Grupul Vodafone și-a asumat astăzi angajamentul de a reduce la net zero emisiile de carbon ale companiei la nivel global până în 2040.  
Vodafone.jpg

 De asemenea, obiectivele anterioare ale companiei privind limitarea emisiilor de carbon până în 2030 au fost aprobate de către inițiativa Science Based Targets (SBTi), acestea fiind conforme cu reducerile necesare pentru a mentine încălzirea globală la limita de 1.5° – cel mai ambițios obiectiv al Acordului de la Paris, se arată într-un comunicat al companiei. 

Vodafone și-a asumat, până în 2030, eliminarea tuturor emisiilor de gaze cu efect de seră provenite din activitățile proprii și din energia cumpărată și consumată (emisii din Domeniile 1 și 2), precum și reducerea la jumătate a emisiilor de carbon provenite din surse indirecte (emisii din Domeniul 3), inclusiv în societățile mixte, toate achizițiile lanțului de aprovizionare, utilizarea produselor vândute și călătoriile în scopuri profesionale. 

„Vodafone va elimina în întregime emisiile de carbon provenite din surse indirecte până în 2040, devansând cu 10 ani ambiția inițială a companiei, aceea de a obține o amprentă de carbon “net zero” până în 2050“, precizează compania. 

“Vodafone crede în puterea exemplului, așa că astăzi ne-am asumat o amprentă de carbon net zero până în 2040. În plus, inițiativa Science Based Targets a confirmat faptul că obiectivele noastre pentru 2030 privind reducerea emisiilor de carbon corespund celui mai ambițios proiect al Acordului de la Paris.   

Suntem hotărâți să ne reducem amprenta de carbon prin eficientizarea consumului de energie, utilizarea de energie din surse regenerabile, reducerea deșeurilor de rețea și introducerea de noi criterii de mediu pentru selectarea furnizorilor. De asemenea, Vodafone își va ajuta clienții în limitarea propriilor amprente de carbon prin serviciile pe care le oferim, inclusiv cu soluțiile Internet of Things”, a declarat Nick Read, CEO Vodafone Group.

Vodafone este una dintre cele peste 500 de companii și unul dintre primii operatori telecom de proporții ale căror obiective de reducere a emisiilor de gaze cu efect de seră au fost aprobate de către SBTi, alăturându-se astfel unei serii de lideri ale căror eforturi asumate contribuie la limitarea creșterii încălzirii globale la 1.5°C, în conformitate cu obiectivul Acordului de la Paris. 

Energie din surse regenerabile

De asemenea, în 2019, Vodafone s-a angajat să achiziționeze 100% energie din surse regenerabile, să își reducă la jumătate impactul asupra mediului până în 2025 și să reutilize, vândă sau recicleze 100% din deșeurile de rețea sprijinind, astfel, trecerea la o economie circulară. 

Până la data de 21 iulie 2021, rețeaua Vodafone din Europa va fi alimentată în proporție de 100% cu energie din surse regenerabile – astfel, rețeaua Vodafone devine Green Gigabit pentru clienții din 11 țări unde compania este prezentă și va opera în mod sustenabil, utilizând doar energie eoliană, solară sau hidroenergie.

În luna iulie 2020, Vodafone a anunțat încă un obiectiv ambițios, acela de a-și ajuta clienții din segmentul business să își reducă propriile emisii de carbon, până la un total de 350 de millione de tone la nivel global, pe o perioadă de 10 ani (2020 – 2030).

Vodafone România continuă să se alinieze demersurilor Vodafone Group pentru a contribui la protejarea mediului înconjurător urmând o serie de strategii, precum: implementarea unor tehnologii de răcire avansate în principalele centre cu servere de date, achiziționarea de 100% energie verde pentru operațiunile proprii, reutilizarea, vânzarea sau reciclarea a 100% din echipamentele de rețea care devin redundante, programe de colectare și recilare a DEE-urilor sau programe de vânzare a terminalelor recondiționate. 

 

 

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii