FacebookTwitterLinkedIn

Perioada de vârf pentru consumul de date a fost înregistrată sâmbătă, între 21:40 și 22:30, iar ora cu cei mai mulți utilizatori conectați simultan a fost 20:00.

Consumul de date din acest week-end a fost împărțit între streaming video, urmat de browsing și Social Media. Consumul a fost distribuit uniform între utilizatorii Vodafone din acest week-end, fiecare contribuind la creșterea consumului de trafic de date.

Mai mult, în weekend-ul 12-13 septembrie traficul de date a fost cu 40% mai mare față de week-end-ul precedent.

„Am demonstrat că românii sunt utilizatori avizi și avansați de internet. Am bătut toate recordurile de trafic în rețeaua noastră și credem că am stabilit și un record absolut de trafic de date 4G în România. Acest lucru confirmă puterea rețelei noastre Supernet 4G, remarcabilă în termeni de viteză, securitate, acoperire și calitate”, spune Andrea Rossini, director Consumer Business Unit, Vodafone România.

În timp ce utilizatorii din întreaga țară au experimentat Internetul nelimitat gratuit, județele care au condus la consumul de trafic de date în week-end sunt București-Ilfov, Timiș, Brașov și Prahova.

Acoperirea 4G a Vodafone România cuprinde acum 2.500 de localități și primele 100 de orașe din țară. Totodată, rețeaua 4G a Vodafone România acoperă toate cele 41 de reședințe de județ, în proporție de 100%. În plus, acoperirea 4G+ a Vodafone România dispune de o implementare unică de spectru, oferind cea mai buna combinație de viteze și acoperire indoor.

Serviciile 4G+ sunt disponibile acum în nouă orașe: București, Brașov, Cluj, Timișoara, Iași, Constanța, Craiova, Galați și Ploiești.

Vodafone transmite că utilizatorii serviciilor de telefonie mobile din țară, indiferent de operatorul utilizat, vor putea beneficia timp de două zile de Internet complet gratuit și nelimitat în rețeaua Vodafone, solicitând o cartelă SIM Vodafone gratuită, pe parcursul săptămânii 14-18 septembrie.

Vodafone Romania este o divizie a Vodafone Group Plc., unul dintre cele mai mari grupuri de telecomunicații mobile din lume, care oferă o gamă de servicii ce include voce, mesaje, date și comunicații fixe. Vodafone are divizii în 26 de țări, 55 de rețele partenere în întreaga lume și operațiuni de broadband fix în 17 țări.

La 30 iunie 2015, Vodafone avea 449 milioane de utilizatori ai serviciilor mobile și 12 milioane de utilizatori ai serviciilor de broadband fix.

Vodafone România oferă internet gratuit tuturor clienților, timp de două zile