FacebookTwitterLinkedIn

Născut din colaborarea directorului de creație al casei Valentino, Pierpaolo Piccioli, cu Valentino  Beauty, parfumul Voce Viva a fost gândit ca un mesaj adresat femeilor din lumea întreagă: „Vocea mea, puterea mea”, rostit cu grație de cea care dă glas parfumului – inegalabila Lady Gaga, una dintre cele mai sonore voci ale începutului de secol, singura artistă recompensată cu Oscar, Grammy, BAFTA  și  Globul de Aur, obținute  în  același  an  pentru  rolul său monumental din producția A Star is Born, dar mai întâi de toate o femeie remarcabilă, ale cărei valori sunt  împărtășite de casa Valentino. „Gaga este esența unei dive, o femeie care și-a croit drumul în felul ei unic, reinventându-se constant și cu o abilitate de auto-perfecționare de neoprit. Energia ei, puterea ei de a inspira sunt valori pozitive,” o descrie Pierpaolo Piccioli, care crede că implicarea divei în campania Voce Viva amplifică puterea simbolică a proiectului la cel mai înalt nivel.

„Fii tu însăți, iubește-te așa cum ești și nu renunța niciodată la visele tale.” – Lady Gaga

Compoziția parfumului Voce Viva reunește elemente florale, lemnoase, proaspete și dulci-gurmande, structurate într-un mod inedit: în vârf, note „cromatice” de citrice – mandarine și bergamotă, note „couture” reprezentate de florile albe, nobile, ce constituie inima parfumului – floare de portocal și gardenie, și acorduri proaspete de mușchi verde de pădure, mosc și boabe de tonka, îndulcite subtil de aroma dulce a vaniliei.

Și dacă notele parfumului alcătuiesc un portret olfactiv al femeii căreia i se adresează, recipientul în care acordurile sunt captive ilustrează perfect valorile Maison Valentino. Designul elegant și transparența perfectă a sticlei permit luminii să dea viață prețioasei esențe aurii, dezvăluind o siluetă feminină armonioasă. Sticla este inscripționată cu roșu vibrant (același cu cel al rochiei purtate de Lady Gaga), culoarea iconică a casei Valentino, descrisă de Pierpaolo ca un simbol al puterii, dar și o culoare romantică, intimă, personală. Roșul se regăsește și în designul capacului, pe laterale, încadat perfect de fațetele aurii încrustate cu capsele piramidale Valentino, semnătura stilistică a casei, „un omagiu adus Palazzo-urilor din Roma,” completează Piccioli.