FacebookTwitterLinkedIn

Putin a mai anunţat că principalii săi aliaţi, respectiv miniştrii Apărării şi Externelor, vor conduce campania electorală a partidului Rusia Unită, transmite Reuters. Președintele Rusiei i-a propus pe ministrul Apărării, Serghei Şoigu, şi pe ministrul de Externe, Serghei Lavrov, să conducă lista candidaţilor partidului la alegeri. “Sunt sigur că Rusia Unită îşi stabileşte cel mai înalt nivel, ceea ce înseamnă confirmarea poziţiei sale de lider şi obţinerea unei victorii la alegeri”, a spus preşedintele.

Vorbind la congresul partidului, Putin a lăudat Rusia Unită pentru ”capacitatea sa de a se reînnoi şi de a se dezvoltă constant”.

Președintele a propus extinderea unui program de împrumuturi pentru infrastructură până în 2026 şi un program de redresare din pandemie de 100 de miliarde de ruble (1,4 miliarde de dolari). “Bunăstarea oamenilor are cea mai mare valoare”, a spus el. De asemenea, a promis mai multe fonduri pentru construcţia de drumuri şi şi-a reiterat sprijinul pentru interzicerea exporturilor de anumite tipuri de cherestea, de la 1 ianuarie 2022.

Cel mai cunoscut oponent al lui Putin, Alexei Navalnîi, şi aliaţii acestuia nu au dreptul să participe la alegeri, după ce au fost declaraţi extremişti.

Odată cu scăderea salariilor şi creşterea preţurilor, ratingurile partidului se află la un minim multianual, arată un sondaj realizat de Levada Center, o firmă independentă de sondaje. Potrivit datelor, doar 27% dintre ruşi au susţinut partidul în martie, în scădere de la 31% în august 2020. Vladimir Puțin a ajutat la înființarea partidului acum 20 de ani, însă nu a fost niciodată membru.