Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

500 miliardari |
|

Vlad Păunescu și familia – 500 Miliardari Ediția 2011

Vlad Paunescu.jpg
Nume: Vlad Păunescu și familia Avere: 8-9 milioane de euro Varsta: 58 de ani Resedinta: București Domeniu/Companie: Producție de film

Industria filmului traversează o perioadă grea, ceea ce afectează afacerile soţilor Vlad şi Oana Păunescu, proprietarii companiei Castel Film. Încă din 2010 s-au văzut nevoiţi să taie drastic din costuri şi să închirieze studiouri şi aparatură pentru realizarea unor producţii de televiziune. Multe dintre filmele turnate la studiourile Castel Film, situate în apropiere de Bucureşti, în comuna Izvorani, pe malul lacului Snagov, s-au bucurat de succes la public. Cel mai cunoscut rămâne „Cold Mountain“, filmul şi cu cel mai mare buget (83 de milioane de dolari).

Vremuri mai bune aşteaptă însă şi alte case de producţie din România, situaţia Castel Film nefiind singulară. Totuşi, în 2011 la Castel Film s-au turnat două producţii importante, faţă de numai una, în 2010. Partea a doua a filmului „Ghost Rider“, prima fiind filmată în 2006 tot în România, avându-l în rolul principal pe Nicolas Cage, a avut un buget semnificativ, de 75 de milioane de euro. Al doilea film, producţie olandeză, este „Süskind – WWII Holocaust Story“, a cărui lansare va avea loc în luna decembrie 2011.Unul dintre motivele pentru care industria cinematografică de la noi este în scădere îl constituie şi concurenţa acerbă făcută de companiile din ţările învecinate. Producătorii străini de filme au început să se orienteze spre alte ţări, precum Bulgaria, Cehia sau Ungaria. Soţii Păunescu deţin lângă lacul Snagov 25 de hectare, pe care sunt amenajate opt platouri de filmare, dintre care cel de 3.200 de metri pătraţi se clasează pe locul al doilea în Europa.

Vezi care era averea lui Vlad Păunescu în 2010

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii