Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

Media şi entertainment |
|

Vlad Ivanov vine la Forbes Heroes

Pe 16 mai, la Forbes Heroes, actorul Vlad Ivanov, interpretul unor personaje memorabile în filme și în teatru, va vorbi despre marile sale întâlniri artistice și spirituale cu faimoși regizori.
Vlad Ivanov - pozitia-copilului

Vlad Ivanov (46 de ani, născut la Botoșani) a cunoscut succesul de public pentru interpretarea rolului „Domnul Bebe”, în filmul „4 luni, 3 săptămâni și 2 zile”, peliculă regizată de Cristian Mungiu și premiată la Cannes (2007). Pentru acest rol, Vlad Ivanov a obținut „Premiul Gopo” pentru cel mai bun rol secundar. S-a remarcat și în multe filme din așa-numitul curent cinematografic realist Noul Val Românesc. Un rol memorabil („Dinu Laurențiu”), a realizat și în filmul „Poziția copilului” (foto), în regia lui Călin Peter Netzer, premiat la Festivalul de la Berlin cu „Ursul de Aur” (2013).

Dar până la aceste roluri care l-au adus în atenția marelui public, Vlad Ivanov a muncit cu îndârjire și pasiune pe scenele de teatru, mai cu seamă la Teatrul Național București, al cărui angajat a fost până în 2011. A debutat pe scena TNB în 1992, în spectacolul „Pantomimia”, în regia lui Dan Puric. În cariera sa teatrală, Vlad Ivanov are întâlniri artistice cu mari regizori: Andrei Șerban, Victor Ioan Frunză, Sanda Manu, Peter Bokor, Mihai Manuțiu, Gelu Colceag și Alexandru Tocilescu.

Vlad Ivanov a urmat Şcoala Populară de Artă din Botoşani și în 1995 a absolvit Academia de Teatru şi Film din Bucureşti, la clasa profesoarei Sanda Manu.

Motto:

Nu e bine să fii tot timpul sigur pe tine. În clipa în care ești sigur, ceva din tine moare, ca artist. Artistul trebuie să aibă o fragilitate a lui, fragilitatea asta îi dă putere. („Ziarul Metropolis”)

Vlad Ivanov este speaker în cadrul Forbes HEROES 2015, un eveniment despre inovaţie, curaj și excelență care promovează adevăratele modele ale actualei generații.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii