Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

CORONAVIRUS |
|

Viziere.ro: de la idee, la program național de succes în doar 30 de zile

Programul Viziere.ro a început oficial pe data de 18 martie 2020, în România, ca urmare a unei simple postări pe Facebook.
 aboneaza-te
1

„Am prototipat o vizieră de protecție a feței pentru medici a cărei durată de fabricare este foarte mică și din materiale care sunt ușor de procurat. Știm că produsul există și nu ne dorim să îl reinventăm, ci să ne adresăm unei nevoi. Spre deosebire de vizierele comercializate, viziera concepută de noi va fi gratuită și disponibilă în măsura posibilităților de producție. Dorim să facem următorul pas: să trimitem viziere acolo unde este nevoie de ele, concret să le donăm în măsura în care obținem sponsorizări”, afirma atunci Mihai Toma, inițiatorul ideei.

Apoi, ei au căutat un partener cu renume, strategic, aproape de cadrele medicale și astfel s-a alăturat Societatea Studenților în Medicină din București (SSMB).

„Ca studenți la medicină, viitori medici, este datoria noastră să ne implicăm și să sprijinim cadrele medicale și toți actorii din societate care în această perioadă muncesc și au nevoie de măsuri de protecție împotriva infecției cu noul coronavirus. Motivația și energia noastră provin chiar din unul dintre principiile de bază ale profesiei medicale, și anume profilaxia, cuvântul cheie salvator în această perioadă. Astfel, am decis să ne alăturăm colegilor de la viziere.ro, aducând laolaltă efortul voluntarilor SSMB, inițial în procesul de asamblare al vizierelor, cât și constant în procesul de fundraising și atragere de parteneri care să ne susțină în această inițiativă non-profit. Ne bucurăm nespus de faptul că suntem parte a proiectului viziere.ro, ne bucurăm de toată mobilizarea pe care am vazut-o în societatea civilă și ne bucurăm de tot binele și de toată protecția pe care echipa le-a oferit oamenilor din toate parțile României”, a declarat Rareș-Bogdan Băloi, Președinte SSMB.

Au primit mii de cereri în doar câteva zile iar inițiativa a fost adoptată rapid de foarte multe organizații la nivel regional. O parte dintre aceste organizații sunt astăzi centre regionale din rețeaua viziere.ro iar o parte au ajustat ideea de bază și au început pe cont propriu.

„De la de la ideea viziere.ro – viziere gratuite pentru personalul din prima linie împotriva COVID19, totul s-a transformat rapid într-un program național de succes în doar 30 zile, iar astăzi viziere.ro este o comunitate care numără peste 150 de organizații implicate, 1500 de voluntari, 23 de centre regionale și un centru internațional. Ne-am cunoscut în acest proiect și totuși până acum, la nivel național, am donat 114.195 viziere către personalul din prima linie, am ajutat peste 1.052 spitale, CMI și instituții la nivel național și am produs 116.778 viziere. În baza noastră de date mai avem 200.000 cereri  de la cadre medicale, ambulanțieri, farmaciști, personal DSU sau jandarmi care se află în prima linie de acțiune, iar cifrele cresc zilnic. Și, ne dorim să le onorăm.  Acest proiect este 100% bazat pe un efort comun de voluntariat a peste 1500 de voluntari si peste 150 de organizatii din toate colturile tarii, companii și persoane care au donat la nivel regional”, spune Cristiana Bogățeanu, Manager program viziere.ro

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii