Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

CORONAVIRUS |
|

Viziere.ro: 250.000 viziere produse şi livrate gratuit către cadrele medicale din toată țara

 

            Nu s-au gândit nicio clipă să profite de pandemie, s-au gândit cum să ajute. Au plecat de la o idee simplă, ideea de a ajuta, de a susţine, de a oferi speranţă şi încredere celor din prima linie împotriva COVID 19. Cum? Prin a proiecta un echipament de protecţie adiţional, a cărei durată de fabricare este foarte mică și din materiale care sunt ușor de procurat şi, cel mai important, prin a o oferi gratuit acolo unde era cea mai mare nevoie.

Mihai Toma, iniţiator proiect.: “M-am uitat pe site-urile de specialitate cum sunt pregătiţi medicii din alte ţări iar apoi m-am uitat la ce se întâmplă la noi în spitale. Am observat viziera şi m-am gândit ca am tot ce îmi trebuie în atelier ca să pot face asta. Am proiectat o vizieră, am adăugat poza pe Facebook alături de un formular iar în 48 de ore am primit peste 100.000 de cereri – bucăți viziere. A fost incredibil și clar nu ne așteptam la asta!.”

Ideea iniţială de a proiecta o vizieră şi de a distribui 10.000 unităţi a ajuns foarte repede la un program naţional de succes care a adunat peste 2500 de voluntari din toate colţurile ţării şi care au produs şi distribuit gratuit până acum peste 250.000 viziere.

 Lista integrală cu beneficiarii proiectului include peste 1500 de spitale, CMI-uri sau instituţii care au primit până acum echipamente gratuite din partea echipei viziere.ro cu sprijinul Fundaţiei FAN Courier care până acum a livrat gratuit în toată ţara peste 10.000 de colete.

Cristiana Bogăţeanu, Manager proiect: “Pe măsură ce luam legatura telefonic cu cei din prima linie, ne-am dat seama că noi oferim mai mult decât o simplă vizieră. Cu o parte din medici m-am conectat foarte puternic întrucât lucrând de acasă, aceştia auzeau pe fundal copiii mei şi îmi povesteau că sunt în izolare sau în hoteluri de carantină şi că nu şi-au mai vazut copiii de 3-4 săptămâni. Nu puteam să nu empatizez cu mesajele lor pentru că viziere.ro este o comunitate de oameni pentru oameni.”

Cristiana Bogăţeanu, Manager proiect: “Echipa viziere.ro primeşte zilnic solicitări de peste 3000 unități de viziere iar scopul lor este să ajungă la toţi cei care au sunat sau s-au înscris pe formularul disponibil în site-ul proiectului. Ce ne motivează? Mai jos câteva pasaje din zecile de mesaje de mulţumire, extrase de pe pagina de Facebook a proiectului şi care de fapt ne impulsionează să continuăm.”

Vă mulţumim din suflet pentru ajutorul oferit Spitalului Clinic Prof. Dr. Th. Burghele!!! Vizierele au fost distribuite camerelor de gardă şi terapiilor. A beneficiat întreg personalul de ele: asistente, infirmiere, medici. Felicitări pentru tot ceea ce faceţi pentru personalul medical!! Vă mulţumim!! O zi bună!” – M.S., Spitalului Clinic Prof. Dr. Th. Burghele

“Bună! Am primit vizierele de la voi! Super proiect şi super iniţiativă! Sunteţi nişte oameni faini şi vă mulţumim mult! rock on!” – L.S.

“Vă mulţumim pentru vizierele trimise la Spitalul de urgenţă pt. copii M.S. Curie, Bucureşti!!! Respect pentru tot ce faceţi!! zi bună!” – L. R., Spitalul Clinic de Copii Marie Skłodowska Curie

“Vă mulţumim din suflet! Am primit vizierele de la dvs! Sunt pentru mine şi colegii de pe secţie. Completasem formularul în urmă cu aprox. 6 sapt “la noroc”, într -o perioadă în care nu se găseau deloc materiale de protecţie. Nu mă aşteptam să le primesc… Sunteţi extraordinari!” – M.M.

Cristiana Bogățeanu, manager proiect: ”Sperăm să ajungem la toţi cei care ne sună şi ne scriu, deci trebuie să continuăm, aşa că LANSĂM UN APEL către companii sau persoane care vor să ne sprijine să mergem mai departe. Companiile sponsor care se implică primesc o raportare completă cu privire la distribuţia echipamentelor.

Solidaritatea de care dau dovadă în aceste zile oamenii este impresionantă. Echipa viziere.ro se implică voluntar 24 din 24, în ture și chiar în weekend pentru a ajunge la cei prin prima linie însă avem nevoie și de finanţare pentru a ne autosusţine.

 

 

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii