Cautare
, Redactor

Reporter în căutare de oameni și povești.

Modă |
|

Visurile lui Christian Dior

Victoria & Albert Museum din Londra, găzduiește până pe 14 iulie 2019, expoziția Christian Dior: Designer of Dreams. Demersul propune o incursiune în istoria unuia dintre cei mai influenți creatori de modă ai secolului XX.
V&A_Christian Dior Designer of Dreams exhibition_Designers For Dior section (c) ADRIEN DIRAND (23)

În 1947, Christian Dior a lansat prima sa colecție, New Look, fără să țină cont de lipsurile provocate de cel de-al Doilea Război Mondial. Timp de mulți ani, femeile au fost nevoite să improvizeze în ceea ce privește moda. Nu aveau nici haine noi, nici produse cosmetice.

În aceste condiții, Dior a propus piese extraordinare care au atras imediat atenția nu doar prin dimensiuni, ci mai ales prin faptul că demontau reguli și propuneau o estetică nouă.

Dior s-a născut în 1905, în Normandia, ca fiu al unui industriaș bogat. Părinții l-au ajutat să-și deschidă o galerie de artă în Paris, chiar dacă nu l-au lăsat să pună numele de familie deasupra ușii. După moartea mamei, a luat cursuri de ilustrator de modă și a lucrat ca designer pentru Robert Piguet și Lucien Lelong. În cele din urmă, în 1946, și-a înființat propria casă de modă, cu trei ateliere și 85 de angajați. Zece ani mai târziu ajunsese la 28 de ateliere, 1000 de angajați, o linie de parfumuri și Yves St Laurent ca asistent personal.

Expoziția reunește atât creațiile lui Christian Dior însuși, cât și cele ale designerilor care au condus casa de modă, după moartea sa, în 1957. Printre aceștia, Marc Bohan care a stat la cârma Dior până în 1989 sau John Galliano care a încetat colaborarea cu Dior în 2011.

 

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii