FacebookTwitterLinkedIn

Allview va prelua o participație semnificativă în cadrul companiei Intervision Trading RO SRL, distribuitor unic în Europa Centrală și de Est (ECE) al produselor brandului japonez de electronice, AKAI.

Fondată în 1996 și distribuitor AKAI încă din 2009, Intervision Trading a înregistrat o cifră de afaceri de 7,42 de milioane de euro (36,57 milioane de lei) anul trecut. Aria sa de distribuție cu drepturi exclusive asupra produselor AKAI cuprinde, în afara României, țări precum Bulgaria, Cehia, Croația, Grecia, Polonia, Slovacia, Slovenia și Ungaria.

Achiziția participației în cadrul unicului distribuitor din ECE al produselor AKAI este în curs de avizare de către Consiliul Concurenței, a cărei aprobare este așteptată în perioada imediat următoare.

Prin realizarea acestei achiziții, va fi generată pe termen lung o creștere semnificativă a cifrei de afaceri și a profitabilității ALW, care nu a fost luată în calcul pentru rezultatele estimate și asumate de companie în memorandumul de listare a acțiunilor la BVB.

Intervision Trading RO SRL a înregistrat profituri în creștere, de cel puțin 16 ani încoace, iar în 2020, profitul net s-a situat la 1,20 milioane de euro (5,94 milioane de lei), în timp ce previziunile bugetare pentru 2021 iau în calcul înregistrarea unui profit în linie cu valoarea de anul trecut.

„Tranzacția pe care o pregătim va reprezenta încă un pas în consolidarea business-ului Visual Fan. Experiența de până acum ne-a demonstrat faptul că diversificarea gamei de produse este benefică în industria IT&C, iar produsele AKAI vor îmbogăți oferta Allview, fiind vorba despre echipamente complementare, pe care noi nu le producem. Mai mult, extinderea portofoliului cu produse complementare generează creșterea profitabilității”, a declarat Lucian Peticilă, CEO și fondator al Visual Fan SA.

Visual Fan SA este listată pe Segmentul Multilateral de Tranzacționare al BVB din iulie 2021.