FacebookTwitterLinkedIn

Visual Fan, deținătoarea brandului Allview, caracterizează anul 2021 ca fiind unul de evoluție și își propune o creștere și pentru anul viitor.  “Pentru următorul an, estimăm o creștere cu 2 digiți a principalilor indicatori financiari, comparativ cu cifrele estimate pentru 2021. La nivel operațional, compania își propune investiții de aproximativ 2 milioane de euro, pentru dezvoltarea departamentului de Cercetare – Dezvoltare și creșterea capacităților in-house de creare și implementare a noi tehnologii”, a declarat Lucian Peticilă, General Manager Allview, pentru Forbes România.

Pe plan investițional, compania are în vedere pentru următorul an dezvoltarea de noi linii de business. 

Recent, Visual Fan a preluat o participație de 51% din Intervision Trading, unicul distribuitor din Europa Centrală și de Est al renumitului brand japonez AKAI. Complementar, la finalul lunii iulie, compania Visual Fan a anunțat preluarea unei participații de 12% din Headlight Solutions, companie de tehnologie specializată în cercetare-dezvoltare și integrare de soluţii software complexe şi hardware custom-made. 

Visual Fan, cea care deține brandul Allview, a înregistrat în 2020 un profit net de 23,3 milioane de lei, în creștere de aproape 13 ori față de 2019, an încheiat cu un profit de 1,8 milioane de lei. Veniturile companiei în 2020 au crescut de 4 ori față de 2019, de la 93,3 milioane de lei în 2019 la 406,4 milioane de lei în 2020 pe toate linile de business.