Cautare
, Staff

Servicii financiare |
|

Visa lansează două programe pentru fintech-urile europene dintre care unul de 100 de milioane de dolari

Visa (simbol NYSE: V) lansează două programe noi cu scopul de a sprijini companiile fintech din Europa care dezvoltă noi soluţii de plăţi digitale.
 aboneaza-te
shutterstock_fintech-bani

Asistăm la o perioadă efervescentă a industriei plăţilor în Europa. Noile reglementări, combinate cu schimbările majore în comportamentul consumatorilor şi dezvoltările tehnologice rapide au transformat Europa într-o regiune unde noile idei prind viaţă în fiecare zi. Astfel, se creează o oportunitate incredibilă pentru companiile de plăţi existente în piaţă şi cele nou apărute, aceea de a oferi modalităţi de plată mai simple şi mai sigure care sunt dorite de către consumatori”, a declarat Charlotte Hogg, CEO-ul Visa în Europa, în intervenţia sa de la conferinţa Money 20/20 în Amsterdam.

FinTech Fast-Track

Începând cu luna iulie, startup-urile fintech din Europa vor avea acces la reţeaua globală a Visa în patru săptămâni. Noul program FinTech Fast-Track permite o conectare rapidă şi taxe mai mici a startup-urilor aflate într-un stadiu incipient, susțin reprezentanții Visa.

Visa va colabora cu partenerii săi pentru a sponsoriza startup-urile care doresc să participe la acest program și să ofere consumatorilor și comercianților experiențe de plată digitale inovatoare.

Programul va fi destinat inițial startup-urilor din Marea Britanie. Alte piețe europene vor fi adăugate curând, iar, ulterior, se intenționează extinderea programului la nivel mondial.

La lansarea programului, Visa va colabora cu Contis, furnizorul unei platforme alternative de servicii bancare, plăți și procesare.

Într-o lume remodelată în mod fundamental de tehnologie, este crucial ca toate părțile implicate să lucreze împreună pentru a elimina fricțiunea care frânează dezvoltarea plăților electronice. Suntem încântați să ne asociem cu Visa pentru lansarea inițiativei de acces rapid a fintech-urilor, care va încuraja inovația și va facilita dezvoltarea următoarei generații de furnizori de servicii financiare”, a declarat Flavia Alzetta, CEO al Contis.

Finanțări de 100 de milioane de dolari

Compania a mai lansat și un program de investiţii de 100 de milioane de dolari la nivel european pentru ecosistemul fintech.

Obiectivul principal al acestuia este sprijinirea startup-urilor care lucrează la dezvoltarea soluţiilor inovatoare în domeniul serviciilor bancare deschise și a celor care utilizează tehnologii emergente cu potențial de a crea noi experiențe securizate de plată.

Visa a efectuat deja o serie de investiții în fintech-uri la nivel global, inclusiv în Europa, în companii precum Klarna, solarisBank și Payworks.

Potrivit KMPG, investițiile totale in fintech-urile din Europa au însumat 4,7 miliarde de dolari, anul trecut.

În plus, mai multe platforme de plată și fintech-uri colaborează deja cu Visa pentru a crea noi experiențe pentru consumatori și comercianți deopotrivă, printre acestea numărându-se Contis, EVRY, Jaja, Revolut și Wirecard.

„Fintech-urile și startup-urile se află în avangarda dezvoltării următoarei generații de soluții de plată. EVRY este încântată să colaboreze cu Visa pentru a oferi fintech-urilor și startup-urilor europene acces facil atât la rețeaua Visa, cât și la portofoliul complet de servicii de carduri și soluții de plată inovatoare al EVRY, asigurându-se astfel că ideile lor ajung rapid pe piață. Colaborarea se pliază perfect pe strategia EVRY de a se dezvolta în continuare în Europa”, a declarat Christer Jonsson, vicepreședinte carduri, EVRY Financial Services.

Jaja este un alt furnizor de carduri de credit digitale care acordă o mare atenție simplificării experienței consumatorilor.

„Lucrăm cu Visa în cadrul unui parteneriat foarte strâns și ne pregătim pentru lansarea noastră de la finalul acestui an când vom începe să emitem carduri de credit Visa dedicate consumatorilor britanici și afacerilor mici. Datorită colaborării cu Visa vom putea oferi servicii superioare și facilități unice, permițând clienților să-și deschidă conturi instant, oferindu-le acces în timp real la istoricul plăților, precum și posibilitatea de a oferi acces altor persoane la limita lor de credit”, a declarat Kyrre Riksen, co-fondator al Jaja.

Aproape două milioane de consumatori din Europa utilizează serviciile Revolut, iar numărul lor a crescut constant de când au început să emită carduri Visa, anul trecut.

„După ce şi-a lăsat amprenta în Europa, Revolut vine acum cu planuri ambiţioase de extindere pe alte pieţe din Asia şi cele două Americi. Visa şi-a simplificat şi îmbunătăţit procedurile interne pentru a permite Revolut să se dezvolte rapid şi să se extindă la nivel global pe măsură ce ne propunem să oferim un control financiar sporit şi flexibilitate unui număr şi mai mare de clienţi din întreaga lume”, a declarat Nikolay Stronosky, fondatorul şi CEO-ul Revolut.

În parteneriat cu Visa, Wirecard permite companiilor fintech şi startup-urilor să-şi dezvolte noile idei de comerţ cu ajutorul unor soluţii la cheie şi unei platforme de servicii bancare.

„În cadrul colaborării noastre, luăm în considerare şi oportunităţile privind noi segmente şi pieţe, încurajând adoptarea şi acceptarea mijloacelor de plată digitale şi valorificând la maximum resursele noastre comune pentru a oferi clienţilor produse şi servicii digitale de ultimă oră. Spre exemplu, Visa şi Wirecard vor lucra împreună la crearea unor soluţii pentru a oferi comercianţilor date de business care să îi ajute să eficientizeze şi să îmbunătăţească experienţa de cumpărare a consumatorului”, a declarat Susanne Steidl, Chief Product Officer, Wirecard.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii