FacebookTwitterLinkedIn

 „Ritmul inovaţiei din industria plăţilor necesită o nouă abordare care să asigure testarea, aprobarea şi comercializarea rapidă a metodelor de plată inovatoare”, a declarat Mariano Dima, vicepreşedinte executiv, Visa Europe.

În acest sens, programul Visa Ready pentru parteneri este conceput încât să ofere companiilor inovatoare o modalitate prin care să se asigure că dispozitivele, software-ul şi soluţiile folosite la iniţierea şi acceptarea plăţilor Visa respectă cerinţele Visa, care pot fi diferite de la o ţară la alta. Acelaşi program oferă şi un cadru pentru colaborarea cu Visa, precum şi sfaturi şi bune practici care permit accesarea resurselor reţelei Visa. Furnizorii soluţiilor mobile de acceptare a plăţilor la punctele de vânzare (mPOS), producătorii de dispozitive mobile (NFC), furnizorii de cipuri şi platforme se numără printre părţile interesaţe, care au deja un rol important în activarea unor noi modalităţi de plată şi care vor beneficia de programul pentru parteneri Visa Ready.

În momentul lansării, programul Visa Ready pentru parteneri include programul Visa pentru aprobarea dispozitivelor de plăţi mobile (NFC) deja existent, precum şi un nou program pentru activarea soluţiilor mobile de acceptare a plăţilor la POS care respectă cerinţele de pe piaţa locală.

Tehnologia mobilă permite comercianţilor de orice dimensiune să accepte plăţile cu cardul. De la vânzătorii din pieţele alimentare locale la distribuitorii de băuturi răcoritoare, dispozitivele mobile echipate cu cititoare de carduri contribuie la extinderea plăţilor electronice la nivel global. Visa va furniza aplicații, instrumente și servicii, pentru a permite dezvoltarea de soluţii mobile de acceptare, compatibile cu banda magnetică, cu tehnologia EMV (carduri cu cip) și plățile cu carduri contactless și va permiterea accesului liber la API (interfața programului de aplicație) și SDK (Software Development Kit) pentru a permite furnizorilor de soluții mPOS de pe piețele selectate să se conecteze la Visa prin intermediul unui număr de gateway-uri de plată, cum ar fi CyberSource și Authorize.Net, achiziționate de Visa Inc în 2010.                          

Şi telefoanele mobile contribuie la transformarea experienţei consumatorilor la cumpărături, deoarece le permit acestora să plătească achiziţiile prin simpla apropiere a smartphone-ului de un cititor. Tehnologia NFC, standardul comunicaţiilor cu rază scurtă de acţiune care transformă telefoanele mobile în dispozitive de plată, este de aşteptat să se dezvolte la scară largă în 2013. Conform companiei ABI Research, în 2013 urmează să fie expediate peste 280 de milioane de dispozitive prevăzute cu tehnologia NFC.