Cautare
, Contributor

Uncategorized |
|

Visa Europe: Valoarea unei plăți online către comercianţii locali, de două ori mai mare de Black Friday

Valoarea medie a unei plăţi online cu carduri Visa către comercianţii locali este de peste două ori mai mare în perioada Black Friday faţă de media anuală, arată un studiu realizat de Visa Europe.  
plata online card mobile pay

Aproximativ 14.000 de români, cu vârsta medie de 29 de ani, au finalizat în perioada aprilie – octombrie 2014 trainingurile online din cadrul programului naţional de educaţie privind comerţul electronic Banii pe Net, fiind interesaţi mai ales de drepturile şi standardele de securitate 3D Secure pentru cumpărăturile online, mai arată Visa Europe.

„Prin programul Banii pe Net oferim consumatorilor cunoştinţe de bază privind comerţul electronic şi protecţia datelor personale pe internet, în condiţiile în care apetitul românilor pentru cumpărături pe internet a crescut simţitor în ultimii ani. În mod tradiţional, cele mai multe cumpărături online sunt realizate în perioadele de sărbători şi cele de reduceri, precum Black Friday. De exemplu, consumatorii au plătit în medie 71 de euro pentru fiecare tranzacţie realizată cu cardul Visa la magazinele online locale în perioada Black Friday 2013, valoare de peste două ori mai mare comparativ cu media anuală”, a declarat Cătălin Creţu, director subregional pentru România, Croaţia şi Slovenia, Visa Europe.

Două treimi dintre persoanele care au finalizat trainingurile Banii pe Net direct pe internet au vârsta cuprinsă între 18 şi 35 de ani.

Programul naţional Banii pe Net este derulat în perioada 2014 – 2017 de Visa Europe, împreună cu băncile membre din România şi organizaţia non-profit Junior Achievement Romania. Programul este disponibil în bibliotecile publice din mediul urban şi din cel rural datorită parteneriatului cu Biblionet, fiind susţinut şi de companii din domeniul online şi din industria plăţilor, cum sunt PayU, Google şi eMAG.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii