FacebookTwitterLinkedIn

Cu toate că România are cel mai scăzut nivel de penetrare a cardurilor din (7% din totalul cheltuielilor de consum ale populaţiei, faţă de media europeană de 30%) şi se situeaza pe unul dintre primele locuri în ceea ce priveşte nivelul economiei subterane (28% din PIB), potrivit datelor Visa, se înregistrează o creştere puternică a utilizării plăţilor electronice. Acesta este un semn important că românii sunt foarte deschişi să accepte inovaşia în domeniul plăţilor, beneficiind astfel de confort si securitate sporite.  

“Prin noile măsuri de limitare a plăţilor în numerar, Guvernul României demonstrează că înţelege importanţa plăţilor electronice pentru societatea românească. Aşa cum am arătat în rapoartele noastre recente, există o legătură strânsă între nivelul economiei subterane şi numărul plăţilor electronice efectuate”, spun reprezentanţii companiei Visa Europa.  

În plus, mai spun reprezentanţii companiei, “pentru a crea un cadru favorabil utilizării extinse a plăţilor electronice, este esenţial ca toţi jucătorii din industria plăţilor să poată opera şi să concureze în condiţii egale. Acest lucru este vital pentru a asigura continuarea investiţiilor şi a inovaţiei, care vor oferi diversitatea opţiunilor, confortul şi securitatea pe care consumatorii şi comercianţii le aşteaptă şi le pretind în mod justificat”.